Dan Voiculescu, învinuit într-un nou dosar deschis pentru șantaj: „Avem de-a face cu o nouă porcărie!”

Data publicării:
dan voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

ACTUALIZARE 20:20 Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Mateuț, a declarat la Digi24 că la DNA nu i s-a prezentat nicio probă, ci doar acuzații, că denunțurile au fost făcute azi, cu o excepție, și că nu se pune problema veridicității pe baza unui simplu denunț. Mateuț susține că nu se justifică măsura controlului judiciar și a anunțat că o va contesta.

Ce presupune controlul judiciar:

- interdicţia de a părăsi ţara fără acordul procurorilor

- prezentarea în faţa procurorilor

- informarea anchetatorilor cu privire la schimbarea locuinţei

- prezentarea la Poliţie, conform unui program sau când este chemat

- interdicţia de a intra în contact cu denunţătorii sau cu martorii

ACTUALIZARE 20:16 Comunicatul DNA

Inculpatul VOICULESCU DAN a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.
Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui VOICULESCU DAN suma totală de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.
Un al doilea om de afaceri, denunţător la rândul său, deşi s-a simţit direct şi puternic ameninţat, a refuzat categoric să cedeze şantajului, amenințării şi constrângerii, aşa încât, trustul controlat de inculpat a declanșat un atac mediatic susținut la adresa firmei acestui om de afaceri.
Potrivit probelor administrate în cauză, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, inculpatul Voiculescu Dan, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării”.  

ACTUALIZARE 20:08 Dan Voiculescu a ieșit de la DNA, după mai bine de patru ore de audieri, și face declarații de presă. El spune că a aflat că este acuzat de șantaj și că se află sub control judiciar. Dan Voiculescu susține că nu îi cunoaște pe cei trei oameni de afaceri care ar fi făcut denunțul. „Avem de-a face cu o nouă porcărie”, a afirmat Dan Voiculescu. 

Unul dintre denunțători ar fi Nicolae Palfi, acționar principal la Romaqua Group:

ACTUALIZARE 20:00 Denunțul în acest caz ar fi fost făcut azi-dimineață. Ar fi vorba, de altfel, de mai multe denunțuri. Oameni de afaceri a trei companii ar fi fost șantajați de Dan Voiculescu. Viteza cu care se desfășoară audierile indică gravitatea cazului.  

ACTUALIZARE 17:40 Dan Voiculescu este învinuit într-un nou dosar penal, pentru fapte de corupție, spun surse judiciare. Cel mai probabil, omul de afaceri a fost chemat la sediul DNA pentru a i se comunica acuzațiile și fapta pentru care este pus sub învinuire. Alte informații nu există deocamdată.

-------------------

Este vorba despre un nou dosar penal, deoarece Dan Voiculescu nu era urmărit penal în niciun alt dosar. Pe de altă parte, omul de afaceri ar putea fi chemat ca martor într-un alt dosar.

Avocații lui Mircea Băsescu au depus o solicitare la DNA pentru audierea lui Dan Voiculescu, pentru a face precizări cu privire la afirmațiile lui Marian Căpățână, suspectat de complicitate la trafic de influență în dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial.

Marian Căpăţână a declarat, în faţa instanţei, că Dan Voiculescu ar fi dat un milion de euro clanului Bercea pentru ca Mircea Băsescu şi, implicit, preşedintele Traian Băsescu să fie atraşi în scandal.

În legătură cu aberaţiile lansate de Marian Căpăţână la adresa mea, îi atrag atenţia să înceteze. Pe de altă parte, mă gândesc serios să intentez o acţiune legală împotriva lui Marian Căpăţână, solicitându-i daune de 100.000 de euro. Cu siguranţă banii respectivi ar putea fi valorificati de o fundaţie de binefacere sau de un caz social”, a fost reacția lui Dan Voiculescu.

În curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri