Dan Voiculescu: Nu e niciun prejudiciu în dosarul ICA

Data actualizării: Data publicării:
VOICULESCU_03_INQUAM_Octav_Ganea

În primele declarații făcute presei după ce instanța a decis, marți, definitiv, eliberarea sa condiționată din închisoare, fostul președinte al Partidului Conservator Dan Voiculescu, a declarat că nu este niciun prejudiciu în dosarul în care el a fost condamnat la zeci ani de închisoare.

VOICULESCU_03_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

 

„Ce se va întâmpla cu acel prejudiciu stabilit în dosar, prin decizie definitivă?”, a fost întrebat Voiculescu de jurnaliști, după ce și-a încheiat declarațiile referitoare la cei trei ani petrecuți în închisoare, la ex-președintele Traian Băsescu, procurorul-șef al DNA și magistrații care au decis condamnarea sa.

Nu este niciun prejudiciu acolo, pentru că decizia 888 din 8 august 2014 va fi, de către justiția română, demontată”, a spus apăsat Voiculescu.

Întrebat dacă va ataca în instanță decizia, fostul senator a răspuns: „Este atacată deja”.

În timpul judecării cererii de liberare condiționată, procurorul care a reprezentat DNA a arătat că Voiculescu nu îndeplinește condițiile. „Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”, a arătat procurorul.

Avocatul lui Voiculescu a susținut că de vină ar fi ANAF, care nu a pus în executare decizia de condamnare. „El are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul”, a declarat avocatul, în fața magistraților.

Prejudiciul în dosarul ICA a fost estimat la 60 de milioane de euro.

În urmă cu un an, șeful ANAF de atunci, Dragoș Doroș, explica într-un interviu, pentru Capital, cât s-a recuperat din prejudiciul din dosar. „Imobilul din strada Zorileanu a fost vândut cu suma cu care a fost evaluat, respectiv 1 milion de euro. Vorbim de faimoasa casă în care era sediul Crescent. Mai avem de evaluat un apartament în strada Felix din Capitală, aparţinând tot familiei Voiculescu. Şi de acolo vom lua 70 de mii de euro. Mai avem imobilul din comuna Corbeanca, teren şi casă. Iniţial se ştia că e vorba doar de un teren, nu şi de casă. Şi acolo evaluarea e undeva la 2 milioane de euro. Vorbim de bunuri imobile deţinute de fiicele acestuia. În schimb, Dan Voiculescu nu are nimic pe numele lui, ştiţi foarte bine acest lucru. Am vândut pentru prima dată acţiuni. Vorbim de firma Sanagra deţinută tot de familia Voiculescu. Sediile Antenelor pe care noi le-am evaluat deocamdată nu le vindem pentru că mai aşteptăm o decizie a instanţei care să ne permită să încheiem evaluarea. Respectiv noi am făcut această evaluare, a fost contestată în instanţă şi aşteptăm să vedem decizia acum în toamnă. Odată ce o avem, intrăm cu ele în procedura de valorificare. Astăzi, paza ne costă, la cele trei imobile, fostele sedii ale Antenelor, 26 de mii de euro pe lună. Noi sperăm să le vindem până la iarnă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri