Dancă (PNL): Circa 40 de parlamentari ai puterii ar putea vota moțiunea de cenzură

Data actualizării: Data publicării:
Ionel Danca PNL_2

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susține că între 30 şi 42 de parlamentari din arcul guvernamental şi-au manifestat, în cadrul unor discuţii, opoziţia faţă de conducerea lui Liviu Dragnea și ar putea fi convinşi să voteze o moţiune de cenzură.

Întrebat despre stadiul discuţiilor privind depunerea unei moţiuni de cenzură, Dancă a declarat: „Sunt negocieri în desfăşurare, liderii partidelor din opoziţie, aşa cum ştiţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu ceilalţi lideri din opoziţie pentru evaluarea situaţiei actuale, modul în care poate fi zdruncinată această majoritate. Din păcate, situaţia juridică a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a diminuat şansele de dislocare a unor parlamentari din coaliţia majoritară, în sensul în care Călin Popescu Tăriceanu şi parlamentarii ALDE în acest moment sunt la mâna lui Liviu Dragnea, pentru că în Senat PSD are singur majoritate şi în aceste condiţii sigur că negocierile sunt mai dificile cu parlamentarii din coaliţia majoritară. Dar, din evaluările noastre, între 30 şi 42 de parlamentari din arcul guvernamental care şi-au manifestat, în discuţiile avute, opoziţia faţă de conducerea lui Liviu Dragnea, ar putea fi convinşi să voteze o moţiune de cenzură”.

Ideea necesității depunerii unei moțiuni de cenzură a fost invocată, iar, de opoziție după Rezoluția Parlamentului European și raportul MCV de marți. „Acest Guvern Liviu Dragnea - PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei. În acest moment, suntem evident şi explicit şi după Bulgaria. Pasul următor este în afara Europei. Acest guvern trebuie să plece şi în zilele următoare vom discuta cu toată opoziţia să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie, pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei”, declara Dan Barna, liderul USR.

La sfârșitul lunii octombrie, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, declara că „sigur” va fi o moțiune de cenzură în noiembrie și spunea că se poartă negocieri „cu toată lumea”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri