Dancă, PNL: Efectele Ordonanţei 114 pentru viaţa noastră de fiecare zi sunt „devastatoare”

Data actualizării: Data publicării:
ionel danca crop

Partidul Naţional Liberal a făcut o analiză cu efectele Ordonanţei 114 pentru viaţa noastră de fiecare zi şi concluziile sunt „devastatoare”, afirmă purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Ionel Dancă, precizând, între altele, că facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor creşte cu aproape 50%, iar ratele la credite vor exploda în perioada următoare, potrivit News.ro.

„Nu ştiu voi dar eu m-am săturat să văd cum de la o lună la alta cu aceeaşi bani cumpăr tot mai puţin. Înţeleg că tot ceea ce fac ei în Justiţie este ca infractorii din PSD şi ALDE să scape de dosarele lor penale dar de ce trebuie să-mi scumpească viaţa în fiecare zi, asta nu pot să înţeleg. Guvernarea PSD - ALDE este o guvernare infracţională. Acţionează de parcă ar vrea să distrugă România şi tot ceea ce mai funcţionează bine în această ţară, de la justiţie până la economie. În Justiţie este străveziu ceea ce se întâmplă, însă în economie lucrurile sunt mai complicate şi o parte dintre români cred că este un război al Guvernului Dragnea - Vâlcov cu băncile, cu multinaţionalele şi cu profitul străinilor. Românii trebuie să ştie că nu este aşa. Partidul Naţional Liberal a făcut o analiză cu efectele Ordonanţei 114 pentru viaţa noastră de fiecare zi şi concluziile sunt «devastatoare»”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că, în urma analizei făcute de liberali, dacă luăm în calcul noile taxe impuse de OUG 114, combinate cu deprecierea leului şi cu rata inflaţiei prognozate, totul se scumpeşte, de la Internet şi telefonie până la energie şi ratele bancare.

„Să fie clar pentru toată lumea, la Internet şi telefonie, după taxa de 3% pe cifra de afaceri şi deprecierea leului, având în vedere că tarifele sunt în Euro, scumpirile vor fi de aproximativ 15%. Un abonament la Internet şi TV va creşte de la 75 lei/lună la 86 lei/lună iar un abonament de 60 de lei/lună la telefon mobil va ajunge la 69 lei/lună. În energie, după introducerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, de la producător la furnizor, pentru companii va fi dezastru. Facturile la energie pentru consumatorii non-casnici vor creşte cu aproape 50%, adică, dacă la sfârşitul anului trecut un MWh era 256 lei în acest an va creşte la 384 lei. Bun, veţi spune că e pentru companii şi cu ce mă afectează pe mine?! Este total fals pentru că orice cost mai mare de producţie al companiilor se va vedea în preţul final al tuturor bunurilor şi serviciilor pe care le cumpărăm”, menţionează Dacă.

El susţine că, la bancă, ratele la credite vor exploda în perioada următoare.

„Chiar dacă BNR păstrează dobânda de politică monetară la 2,5%, ROBOR tot va ajunge la cel puţin 3,5%, ceea ce înseamnă o majorare a dobânzilor la credite de cel puţin 15%. La care, dacă mai adăugam taxa pe activele bancare de cca. 2%, asta înseamnă încă o creştere a costurilor de creditare de cel puţin 10%. Plus deprecierea cursului de schimb, în final, rezultă o creştere a ratelor bancare de aproape 30%. E bine cu PSD - ALDE la guvernare?! Poate nu aveţi credite, poate nu aveţi Internet şi telefon mobil (?!), poate nu consumaţi energie electrică la companie (?!) şi poate nu faceţi cumpărături prea multe la supermarket şi tot veţi plăti mai mult din cauza Ordonanţei 114. Fără să faceţi nimic veţi plăti mai mult, taxele şi impozitele locale vor creşte cu aproape 50% pentru că prin OUG114, autorităţile locale sunt obligate să majoreze aceste taxe la plafonul maxim prevăzut de lege. Au introdus un mecanism automat, ocolind decizia autorităţilor locale care nu mai pot hotărî altfel”, continuă Ionel Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine că, astfel, impozitul pentru un apartament de 2 camere va creşte de la 120 lei la 180 lei, iar pentru o casă de la 336 lei la 504 lei pe an.

„Dar, Ordonanţa 114 nu numai că aduce scumpiri pentru toată lumea, mai şi fură din ceea ce li se cuvenea pensionarilor sau altor categorii sociale care ar fi avut dreptul la creşterea unor indemnizaţii alocate de stat. Prin OUG114 se îngheaţă nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deşi ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului. Practic, pentru o pensie medie de 1100 lei, PSD şi ALDE taie pensiile cu cca. 540 lei în acest an. La această nedreptate grosolană pentru pensionarii actuali, trebuie să adăugăm crima cu premeditare a Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, practic va fi desfiinţat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecăruia dintre noi, adică peste 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2, banii noștri, banii tai se vor face sursă de venit la stat pentru infractorii Dragnea şi Vâlcov. Iată cum, ceea ce face Ordonanţa 114 în economie vom plăti cu toţii. Aşa, nu se mai poate. #OpriţiOUG114, nenorociţilor din PSD şi ALDE pentru că bagă economia în faliment şi ne scumpeşte viaţa!”, încheie Dancă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri