Dăncilă, al treilea mesaj pe subiectul Ținutul Secuiesc: PSD nu primește lecții de la Iohannis în materie de conștiință românească

Data actualizării: Data publicării:
2019-09-30 Viorica Dancila-7591-inquam-george calin
Foto: InquamPhotos /George Călin

Fostul lider PSD Viorica Dăncilă a transmis cel de-al treilea mesaj pe tema adoptării tacite de către Camera Deputaților a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. După ce a catalogat acesta drept un precedent “jenant” pentru România și i-a cerut demisia președintelui interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, fostul premier apără PSD în fața președintelui Klaus Iohannis.

„Ieșirea prezidențială de azi a fost nu doar un atac total nedrept și profund demagogic la adresa PSD, ci și o manevră de acoperire a responsabilității ce revine liberalilor în chestiunea proiectului de lege a autonomiei Ținutului Secuiesc.

Responsabilitatea – sau mai bine zis IRESPONSABILITATEA – se împarte între conducerea Camerei Deputaților și conducerea Guvernului. Dacă Marcel Ciolacu a închis ochii, nu i-a păsat ori a fost incompetent, la fel a fost cazul și cu Ludovic Orban, care s-a raportat la subiect cu aceeași susținere tacită, nepăsare ori incompetență. Mai mult, nici liberalii importanți din Camera Deputaților n-au făcut nimic pentru a împiedica această jignire gravă la adresa românilor și acest demers de încălcare flagrantă a Constituției României.

Ca să fie clar pentru Klaus Iohannis: PSD nu e deloc partidul care să fie pus la zid în chestiunea națională sau pe tema susținerii Constituției! PSD nu a ezitat niciodată pe aceste subiecte! PSD apără interesul național și Constituția României mai bine decât au făcut-o vreodată Ludovic Orban și cei din jurul său! PSD nu primește lecții de la Klaus Iohannis în materie de conștiință românească!

P.S. Reafirm că Marcel Ciolacu e obligat să-și dea demisia din fruntea PSD. Iresponsabilitatea de acest fel și la acest nivel se plătește cu demisia!”, a transmis Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Viorica Dăncilă i-a cerut demisia lui Marcel Ciolacu de la şefia PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, după adoptarea tacită, în Cameră, a proiectului autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Aceasta a calificat adoptarea tacită a legii drept un precedent periculos şi jenant pentru România, Parlament, dar şi pentru PSD.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri