Dăncilă anunță că PSD nu merge la consultările de la Cotroceni. „Sper că nimeni nu va trece peste decizie”

Data actualizării: Data publicării:
14 iulie ziua frantei franta dancila inquam octav ganea 20190712151523_OGN_4378-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a anunțat că PSD nu va merge la consultările de vineri, de la Cotroceni. Ea speră că niciun membru al partidului nu va trece peste această decizie.

„Nu. De ce să mă duc mâine la Cotroceni? Partidul meu este invitat ultimul pe listă. Ca pondere, noi avem totuși o pondere mai mare, nu suntem chiar ultimul partid. Nu se duce partidul. Eu ca să merg mâine la Cotroceni, eu trebuia să am Comitet Executiv Național, să iau mandat de la CEx, apoi să merg la Cotroceni. Sper ca nimeni să nu facă această greșeală, să treacă peste o decizie al partidului. Noi nu am decis acest lucru, dar pentru a merge la Cotroceni noi trebuie să avem mandat de la CEx, pe care îl avem mâine la ora 18:00. Nu putem să ne ducem fără un mandat al CEx. Ce mai contăm noi? Domnul președinte să numească un guvern. Vom vedea ce cabinet va numi domnul președinte. Poate vom și vota. Pentru ce să mergem mâine la Cotroceni?”, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consulări vineri, la ora 11.00. PSD este ultimul care va intra la consultări, conform calendarului întâlnirilor.

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate (în total au fost 245 de voturi). Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri