Dăncilă, apel către „toţi cei care îşi iubesc ţara”: Unii doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi

Data actualizării: Data publicării:
dancila-citind-sedinta-guvern-captura-digi24

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, marţi, un apel la „toţi cei care îşi iubesc ţara”, de a se uni „în jurul acestei nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură”, cerându-le să vină cu soluţii constructive. „Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale”, a spus ea.

dancila-govro
Foto: gov.ro

„Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre infrastructura de transport. Avem această obligaţie ca, după ani de zile în care acest domeniu a mers cu încetinitorul, să meargă de acum înainte pe repede-înainte. A venit momentul să punem toţi umărul la acest proiect. Lansez un apel către toţi cei care îşi iubesc ţara, să ne unim în jurul aceste nevoi acute de a accelera proiectele de infrastructură. Veniţi cu soluţii constructive şi haideţi să facem ce trebuie pentru a îmbunătăţi infrastructura în România”, a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a spus că vrea să facă o paranteză aici, „pentru că e singura modalitate ca toţi românii adevăraţi să afle aceste lucruri”.

„Încă ne confruntăm cu încercările unor cetăţeni care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi şi caută să creeze blocaje artificiale. (...) la sfârşitul lunii ianuarie, acordul de mediu pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost contestat de trei persoane, doi cetăţeni din România şi unul din Dublin. Motivele invocate: număr insuficient de ecoducte pentru mamiferele mari şi insuficienta cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil aşa ceva. În acelaşi timp mă întreb ce interese au aceşti oameni pentru că, cu siguranţă nu au interes pentru România”, a afirmat Dăncilă.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri