Dăncilă, apel către toți parlamentarii să vină la votul moțiunii: Să punem capăt incertitudinilor

Data publicării:
viorica-dancila-declaratii-guvern-inquamphotos-octav-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă face apel către toți parlamentarii „de bună credință” să vină sâmbătă în Parlament la votul pe moțiunea de cenzură, „pentru a pune capăt perioadei de incertitudine”. Premierul susține că atitudinea opoziției este jignitoare pentru românii care lucrează în weekend.

„Consider că această situație politică trebuie lămurită rapid, de aceea transmit tuturor parlamentarilor de bună credință să vină sâmbătă în Parlament pentru a pune capăt acestei perioade de incertitudini. Această moțiune nu are șanse să treacă, iar Guvernul își va continua activitatea”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Mediafax.

Ea a adăgat că atitudinea opoziției este jignitoare pentru românii care lucrează în weekend.

„În Parlamentul României, astăzi va fi citit textul moțiunii de cenzură depusă de opoziție, iar potrivit calendarului stabilit de Birourile Permanente Reunite, dezbaterile și votul vor avea loc sâmbătă. Am observat atitudinea de neînțeles a opoziției, care se eschivează de la obligația de a veni în weekend la muncă. Cu alte cuvinte. Opoziția vrea să vină cu orice preț la guvernare, dar nu în weekend. Atitudinea opoziției este jignitoare pentru românii care lucrează inclusiv sâmbătă și duminică și arată lipsă de seriozitate a semnatarilor moțiunii. Le transmit liderilor opoziției că guvernarea se exercită 24/24 ore, șapte zile pe săptămână, iar oamenii ne-au investit cu încredere pentru a munci, nu pentru a pleca în vacanțe sau pentru a face jocuri politice”, a adăugat Dăncilă.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea guvernului să fie citită miercuri, în plenul reunit, începând cu ora 15:00, iar votul să fie dat sâmbătă, la ora 11:00.

Opoziția a depus moțiunea de cenzură marți, la Parlament, semnând pentru aceasta inclusiv parlamentari din PSD. Printre aceștia se numără fostul deputat PSD Mihăiță Găină, fostul senator PSD Emanoil Savin, deputatul PSD Marius Bota și senatorul afiliat PSD Ioan Talpoș, potrivit documentului depus la conducerea Legislativului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri