Dăncilă dă vina pe opoziţie pentru eşecul legii pensiilor din Senat

Data actualizării: Data publicării:
dancila trista ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

După ce legea privind sistemul public de pensii a fost respinsă, miercuri, în Senat, din cauza lipsei de cvorum, lege susţinută de PSD şi o parte importantă din promisiunile electorale ale PSD din 2016, prim-ministrul Dăncilă a dat vina pe Opoziţie. Senatorii PSD au absentat în număr mare la votarea legii.

Întrebată de eşecul legii pensiilor din Senat, Viorica Dăncilă a dat vina pe Opoziţie: „Acest lucru arata modul în care abordeaza legea pensiilor opoziţia. Una declară, acuză guvernul de anumite lucruri de nivelul de trai arată grija pe care o au ei faţă de pensionari dar astăzi au votat împotriva legii pensiilor, acest dublu standard nu cred că va fi acceptat de pensionari”.

În momentul în care i se spune că senatorii PSD au absentat masiv de la votul pe lege, premierul a declarat că „poate au lipsit justificat, poate au lipsit nejustificat, dar sa vedem mai întâi pe cei care au votat împotriva legii pensiilor.” Dăncilă a dat şi asigurări că legea va trece de Camera Deputaţilor: „Ne-am ţinut întotdeauna promisiunile faţă de pensionari, dacă nu am putut prin lege am făcut-o prin OUG. Pensionarii la 1 septembrie vor avea majorarea punctului de pensie şi vom trece legea pensiilor prin Camera Deputaţilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri