Dăncilă: Dacă șeful CNAS nu demisionează, mâine îl demit

Data actualizării: Data publicării:
Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu
Foto: Facebook / Răzvan Vulcănescu

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că marți îl va demite pe președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, dacă acesta nu își va da demisia. Premierul a mai spus că a cerut ministerului Sănătății o nouă propunere pentru conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astăzi am trimis corpul de control al primului ministru la Casa Asigurărilor de Sănătate. După cum știți am cerut demisia domnului Vulcănescu. Mâine dacă nu își va prezenta demisia îl demit și am cerut o propunere ministrului Sănătății. Mâine vom cere o nouă nominalizare”, a anunțat Viorica Dăncilă, la Antena 3, potrivit MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Declarațiile au fost lansate în contextul blocajului de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri