Dancilă, despre președinția României la consiliul UE: Am obţinut rezultate pe care alții nu le-au avut într-un mandat întreg

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila parlament plen buget inquam george calin 2019-02-15 GC vot buget 1-3889
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, vineri, într-un discurs susţinut în faţa presei, bilanţul primelor două luni ale preşedinţiei României la Uniunea Europeană, susţinând că s-au obţinut rezultate pe care alte preşedinţii nu le-au avut într-un mandat întreg.

„În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient şi de calitate, extrem de apreciat de toţi partenerii europeni. Românii au de ce să fie mândri, în toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă, România a fost felicitată pentru modul excepţional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru.

Miniştrii au prezidat numeroase reuniuni în care au dovedit că Guvernul României are capacitatea şi experienţa necesare să contribuie la identificarea celor mai bune soluţii pentru temele majore de pe agenda europeană: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcţionarea Pieţei Unice Europene şi competitivitatea industriei, impulsionarea digitalizării, protejarea drepturilor sociale, securitatea internă, combaterea terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migraţie, viitorul Uniunii Europene post - Brexit.

Printr-o cooperare strânsă şi un dialog deschis şi constructiv cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi ai Secretariatului General al Consiliului, precum şi cu toate statele membre, am obţinut consens inclusiv pe dosare care stagnau de foarte mult timp”, a susţinut Dăncilă.

Ea a precizat că, de la preluarea mandatului, România a gestionat peste 650 de evenimente şi reuniuni, atât în ţară, cât şi la Bruxelles, cu participarea a peste 2.600 de delegaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri