Dăncilă: Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia, mie îmi pare foarte rău

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila inquam m octav ganea 20190219230243_OGN_5179-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, spune că Paul Stănescu demisionează din funcția de președinte executiv din motive personale, dar că va rămâne în partid. Ea a vorbit și despre calendarul pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidențiale din această toamnă.

„Într-un partid e obișnit să nu avem aceleași puncte de vedere, e democrație și cred că așa e normal. Faptul că Paul Stănescu și-a dat demisia, mie îmi pare foarte rău. Am încercat să-l conving să nu-și dea demisia, el a spus că pleacă din motive personale. Dar Paul Stănescu va activa în cadrul PSD. E un membru vechi, e o persoană care iubește foarte mult acest partid”, a spus Viorica Dăncilă după ședința conducerii partidului.

„Am vorbit și aseară. Azi am aflat de decizia domniei sale. Aseară nu știam că Paul Stănescu își dă demisia”, a continuat Dăncilă.

Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv al PSD, la ședința Comitetului Executiv al partidului.

„Timpul ne presează, de pe 11 august începem strângerea de semnături. O să dăm drumul la sondaje, să vedem ce colege, ce colegi vor să candideze, cine are cea mai mare susținere”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă PSD ar putea avea un candidat la prezidențiale din afara partidului, Dăncilă a spus: „Luăm în calcul și această variantă. Bineînțeles că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Național. După cum ați văzut, în cadrul acestui CEX au fost foarte multe discuții, au vorbit toți colegii, am vrut părerea tuturor, tocmai pentru a lua cele mai bune decizii, iar votul a fost cel care a stabilit drumul de mers”, a spus Viorica Dăncilă.

„Trebuie să ne pregătim pentru următoarele alegeri. Trebuie să stabilim mai multe lucruri. În primul rând, trebuie să modificăm statutul în ceea ce privește alegerea președintelui partidului. Doi, trebuie să venim cu un program politic. Trei, trebuie să venim cu modificări sau lucruri pe care le-am înțeles din aceste alegeri și pe care trebuie să le transpunem în programul nostru de guvernare. În altă ordine de idei, cred că trebuie să dăm legitimitate conducerii să-și asume rezultatul alegerilor prezidențiale, iar acest Congres trebuie să fie unul premergător desemnării candidatului la alegerile prezidențiale”, a mai spus Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri