Dăncilă: Nu am absolut nicio emoţie legată de moţiunea de cenzură

Data publicării:
180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că nu are „absolut nicio emoţie” legat de moţiunea de cenzură şi a spus că majoritatea parlamentară este asigurată în Senat şi Camera Deputaţilor.

180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Nu am pierdut majoritatea din Parlament, nu confundaţi cele două locuri din Camera Deputaţilor cu majoritatea, majoritatea înseamnă Senat şi Camera Deputaţilor. Deci, avem susţinerea Guvernului în Parlamentul României şi nu am absolut nicio emoţie legată de moţiunea de cenzură”, a declarat Viorica Dăncilă în conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul reuniunii între Guvernul României şi Colegiul Comisarilor. 

A fost scandal astăzi în Camera Deputaților. PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Acesta din urmă a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. Opoziția susține că cei doi nu mai sunt la șefia Camerei Deputaților.

Liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie.

„Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor”, a spus Turcan, potrivit News.ro.

În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Scandalul în Cameră a început după ce Turcan a propus în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţa a fost condusă de către Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt „neregulamentare”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

Citește și Prima reacție a lui Liviu Dragnea după scandalul privind revocarea sa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri