Dăncilă nu îl vrea pe Tăriceanu: Îmi doresc ca în 2019 să avem preşedintele României, un preşedinte PSD

Data publicării:
Tariceanu Dancila crop

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Botoşani, că îşi doreşte ca în 2019 social-democraţii să câştige alegerile europarlamentare şi să aibă preşedintele României, un preşedinte PSD.

Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până în 2020, iar în primul rând în 2019 să câştigăm alegerile europarlamentare şi să avem preşedintele României, un preşedinte PSD, a declarat Viorica Dăncilă la conferinţa de alegeri a PSD Botoşani.

Ea a precizat că, pentru a-şi putea pune în practică proiectele, pentru a putea să se ţină de cuvânt în faţa cetăţenilor care l-au votat există o singură şansă: să voteze şi să convingă că PSD, indiferent de culoarea politică, a ajutat fiecare comunitate în parte, că a existat un program PNDL introdus de Liviu Dragnea care şi-a arătat efectele, că la sfârşitul anului trecut guvernul a alocat toate fondurile pentru PNDL 2 şi că în continuare proiectele lor îşi găsesc corespondentul în guvernarea PSD-ALDE.

Dăncilă: Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul sau lideri care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni?

Premierul Viorica Dăncilă a întrebat vineri, la Botoşani, dacă România doreşte lideri care să meargă şi să stea “ca ghiocelul” în faţa liderilor europeni sau lideri care stau cu demnitate în faţa acestora.

Dăncilă a declarat vineri, la Botoşani, cu prilejul alegerilor pentru conducerea organizaţiei judeţene, că a fost cel mai atacat premier din ultimii 30 de ani.

„Nu îmi este uşor. Cred că am fost cel mai atacat prim-ministru de după 1989. Dar nu am făcut nici şi nu pot să fac niciun pas înapoi. Pentru că am o datorie faţă de cetăţenii acestei ţări, am o datorie faţă de ţara mea, am o datorie faţă de cei care mi-au acordat această încredere, mă refer la preşedintele partidului LiviuDragnea, mă refer la conducerea partidului, mă refer la toate judeţele care m-au susţinut”, a spus Dăncilă.

Ea a mai spus că social-democraţii au învăţat de-a lungul timpului să conjuge verbul a construi, iar alţii au venit la guvernare şi au conjugat verbul a demola.

„Noi am învăţat de-a lungul timpului să conjungăm verbul a construi. Împreună cu dumneavoastră am pus cărămidă cu cărămidă. Au venit alţii şi au conjugat verbul a demola. Au dărâmat, am luat-o de la capăt. România şi românii nu îşi mai permit experienţe, trebuie ca împreună să mergem pe acelaşi drum”, a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a întrebat dacă România doreşte lideri care să stea ca ghiocelul în faţa liderilor europeni sau care să stea cu demnitate în faţa acestora.

„Ce ne dorim pentru România? Lideri care să meargă şi stea ca şi ghiocelul, lideri care să accepte orice sau cei care stau cu demnitate în faţa liderilor europeni? A fi demn în Uniunea Europeană nu înseamnă să nu fi pro-european, dar poporul român a fost întotdeauna un popor demn, un popor curajos, un popor care nu s-a lăsat călcat în picioare. De ce să trimitem la Bruxelles oameni care se duc şi cer sancţiuni pentru propria ţară, oamenii care votează rezoluţii împotriva României. Ăştia să fie oare oamenii pe care să-i susţinem noi sau oameni care se duc la Bruxelles şi luptă pentru ţara lor şi reprezintă cu demnitate şi patriotism ţara noastră”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Tăriceanu spune că a avut discuţii cu PSD pe tema candidatului la Preşedinţie

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, la Antena 3, că speră ca Klaus Iohannis să nu mai câştige un nou mandat la Cotroceni, precizând că ALDE şi PSD au decis să aibă un candidat comun la Preşedinţie, iar după alegerile europarlamentare vor lua o decizie în funcţie de candidatul cel mai bine plasat.

Întrebat dacă, în opinia sa, preşedintele Klaus Iohannis va mai câştiga un mandat, Tăriceanu a răspuns: Eu sper să nu mai câştige.

El a precizat că a ALDE a avut discuţii cu PSD pe tema candidatului la Preşedinţie.

„Discuţiile cu conducerea PSD ne-au dus la o concluzie, că soluţia cea mai bună e să mergem pe un candidat comun. Vom vedea cine este cel mai bine plast după alegerile pentru Parlamentul European şi atunci vom decide în această privinţă, a explicat liderul ALDE.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri