Dăncilă nu va da explicații în Parlament. USR: Puterea acoperă incompetenţa Guvernului

Data publicării:
netanyahu dancila - gov
Foto: gov.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a respins joi cererea USR de a o chema pe premierul Viorica Dăncilă, în perioaa 4-8 iunie, să de explicaţii în plenul Parlamentului, la “Ora premierului”, cu privire la ceea ce s-a întâmplat în vizita pe care a făcut-o în Israel. Deputatul USR Cristian Seidler afirmă că puterea nu face decât să “acopere incompetenţa Guvernului”.

netanyahu dancila - gov
Foto: gov.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis să respingă solicitarea USR şi a motivat că Viorica Dăncilă nu poate veni la “Ora premierului” deoarece a mai fost şi în luna aprilie, tot la invitaţia opoziţiei, iar regulamentul prevede că premierul vine să dea explicaţii alternativ, la invitaţia puterii, a opoziţiei şi din proprie iniţiativă.

Deputatul USR Cristian Seidler afirmă că această prevedere a regulamentului se aplică în altă situaţie, nu în cazul “Orei premierului”.

„Noi am invitat-o (pe Viorica Dăncilă – n.r.) pentru a ne explica ce s-a întâmplat, ce au discutat în Israel, cu ce mandat s-au dus acolo şi cu ce s-au întos. Replica domnului Florin Iordache este că acest lucru se poate întâmpla cel mai repede în septembrie (să vină premierul să dea explicaţii în Parlament – n.r.). Dincolo de acest lucru, este neacoperit de regulament. Dânşii inversează şi citesc în diagonală două articole ale regulamentului şi preiau ce le convine, unde le convine, pentru a face nimic altceva decât a acoperi incompetenţa Guvernului. Noi doream ca doamna Dăncilă să vină în faţa Parlamentului despre ce s-a întâmplat. Noi am vrut să vină în luna iunie, pentru că regulamentul aşa prevede - alternativ la invitaţia Parlamentului şi alternativ la iniţiativa dânsei, dar domnul Iordache consideră că alternativ înseamnă putere - opoziţie - iniţiativa premierului - ceea ce nu este niciunde, decât la un alt articol care vorbeşte despre altceva”, a afirmat Seidler, potrivit News.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a mai fost în 3 aprilie în plenul Parlamentului, la “Ora premierului”, după ce PNL a solicitat ca aceasta să vină şi să le spună românilor unde sunt banii din creşterea economică, „ce se întâmplă cu ţara” şi „încotro se îndreaptă”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri