Dăncilă, despre impozitarea pensiilor speciale: Fiecare să vină cu argumente care să justifice această măsură

Data actualizării: Data publicării:
viorica-dancila-gov.ro
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată cum vor fi impozitate pensiile speciale, că pe acest subiect este necesară o dezbatere care poate fi făcută în Parlament, unde va avea loc un vot în acest sens.

„Eu cred că pentru impozitarea pensiilor speciale este nevoie de o dezbatere și cred că acest lucru poate fi făcut în Parlament, astfel încât fiecare să vină cu argumente care să justifice această măsură. E o măsură care știu că este așteptată de foarte mulți oameni, de aceea printr-un proiect de lege vom merge în Parlament și acolo va fi un vot”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3, chestionată care va fi modul impozitării pensiilor speciale.

Ministerul Finanţelor va continua în intenţia de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoţeşte rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică, a declarat pe 6 august ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Pensiile speciale urmau să aibă, conform unor surse oficiale citate de Mediafax, un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite.

Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu ar fi fost impozitate, cele între 2.000 şi 7.000 de lei ar fi trebuit să aibă un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul trebuia să fie de 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul ar fi fost de 50%. Impozitul urma să fie aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii, au precizat sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri