Dăncilă răspunde la amenințările lui Dragnea: ”Nu îmi este teamă”

Data actualizării: Data publicării:
180312_PSD_BPN_04_viorica dancila INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bacău, că nu se teme că va fi schimbată din funcţie, în replică la avertismenul pe care i l-a dat marți Liviu Dragnea, care a spus că Dăncilă  ”să nu uite pentru ce a fost trimisă acolo”, adică în funcția de premier. Totodată, șeful Guvernului susține în continuare că nu este de acord cu numirea unui alt Cabinet în Parlament, fără avizul Președintelui. 

„Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai spus că va încerca să îşi convingă colegii din Comitetul Executiv al PSD să susţină remanierea şi nu restructurarea Guvernului.

„Este normal să avem un Comitet Executiv în care să vorbim şi despre realizările programului de guvernare, despre modul în care s-a raportat Executivul la această foaie de parcurs şi obiectivele din programul de guvernare, să vorbim despre ceea ce vom face cu cele trei portofolii: remaniere sau restructurare. Eu sper să îi conving pe colegii din Comitetul Executiv ca să nu mergem pe restructurare, deci îmi menţin punctul de vedere”, a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă va respecta decizia Comitetului Executiv al PSD în cazul în care acesta va stabili restructurarea Guvernului, Dăncilă a răspuns: „Vom discuta în Comitetul Executiv”.

Dăncilă a precizat că programul de guvernare a fost îndeplinit în procent de 73%.

„Cred că îndeplinirea programului de guvernare în procent de 73% este un lucru bun şi cred că va fi apreciat de partid. Avem o foaie de parcurs, avem obiective în programul de guvernare cu termene, fiecare ministru ştie termenele şi aşa cum cerem în teritoriu, ca pentru fiecare lucrare să existe o foaie de parcurs şi termene bine stabilite, şi pentru miniştrii cabinetului există aceeaşi abordare. În funcţie de îndeplinirea lor, vedem dacă un ministru pe portofoliul respectiv şi-a îndeplinit programul sau nu şi, bineînţeles, primul-ministru care conduce Executivul”, a mai precizat premierul.

Într-un interviu pentru Adevărul Live, Liviu Dragnea a lansat marți primul atac frontal la adresa Vioricăi Dăncilă, spunând că va analiza relația acesteia cu partidul, după alegeri. 

 Analizăm după alegeri, dar nu numai pentru dumneaei, e un sfat al meu pentru orice care ajunge întâmplător şi temporar într-un guvern. Să nu uite pentru ce a fost pus acolo, a fost pus acolo să implementeze un program de guvernare susţinut covârşitor de către români. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte acolo şi nu consideră că ajungând într-un post de ministru a doua zi i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient, a răspuns Dragnea, pe un ton foarte dur, întrebat care sunt relaţiile PSD cu premierul, în condiţiile în care partidul deja şi-a dărâmat două guverne în ultimii doi ani. 

Președintele PSD a spus că partidul nu poate să rămână cu guvernul ”incomplet”, în condițiile în care trei portofolii sunt conduse de miniștri interimari. Miza lui Liviu Dragnea este de a o convinge pe Viorica Dăncilă să accepte restructurarea Guvernului, prin vot al Parlamentului, astfel încât la Justiție să fie numit Eugen Nicolicea, fără să mai fie nevoie de acordul lui Klaus Iohannis. Informațiile vehiculate la vârful PSD spun că se fac presiuni asupra premierului Dăncilă să accepte această variantă, iar ea se opune. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri