Dăncilă, răspuns la afirmaţia conform căreia a susţinut OUG 13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională

Data publicării:
Romania Government
(AP Photo/Vadim Ghirda)

Viorica Dăncilă a răspuns la afirmaţia conform căreia ar fi susţinut Ordonanţa de Urgenţă 13, adoptată de guvernul Grindeanu în ianuarie 2017 spunând că nu era prim-ministru la acel moment şi că „OUG 13 a fost constituţională”. În cadrul unei conferinţe de presă, candidata PSD la alegerile prezidenţiale spune că se încearcă „atragerea atenţiei de la lucrurile importante” (n. red. - corect: distragerea) şi că îi va răspunde lui Klaus Iohannis dacă preşedintele va veni la dezbatere.

„Nu am să-i răspund doamnei Birchall, doamna Birchall trebuie să ştie că de-atunci s-au mai schimbat doi prim-miniştri. Nu eram prim-ministru atunci a fost OUG 13. De altfel, OUG 13 a fost declarată constituţională, după câte ştiu eu. Eu cred că este o altă tentativă de a atrage (sic!) atenţia de la lucrurile importante în aceste zile. Cred că dacă întreabă preşedintele şi vine la dezbatere o să-i răspund preşedintelui fără nicio ezitare (...) Am fost de acord cu ea din punct de vedere legal, ea a fost constituţională.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri