Dăncilă, replică la acuzațiile lui Iohannis: „Uită că a girat toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani”

Data publicării:
viorica dancila cex psd coalitie alde
Viorica Dăncilă Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde pe Facebook președintelui Klaus Iohannis, după acesta a anunțat că respinge propunerile de miniștri interimari, transmise la Cotroceni după plecarea miniștrilor ALDE din Guvern.

Dăncilă spune că „palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul președinte” și îl acuză pe șeful statului că „face un abuz de putere și continuă blocarea activității Guvernului”.

Respectarea Constituției nu este facultativă, este obligatorie, iar domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit să învețe acest lucru după multiplele situații în care a primit soluții nefavorabile de la Curte. Actualul președinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluție de deblocare a crizei, ci doar cu declarații care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbește despre obligațiile premierului, dar nu se achită de propriile obligații. În schimb, se antepronunță în numele Curții Constituționale, în numele Parlamentului, și chiar în numele Guvernului”, a scris Viorica Dăncilă.

Premierul mai scrie că Iohannis „uită că a girat absolut toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor și a încercat să manipuleze o țară întreagă”.

Am văzut în această seară la domnul Klaus Iohannis un dispreț orb pentru români și țară. Ce a făcut președintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate și un atentat la liniștea și siguranța oamenilor pentru ziua de mâine. Să îi fie clar și domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care îl conduc plătește astăzi pensiile și salariile și le va plăti și de acum înainte. Încercarea acestuia de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil.

Noi ne-am făcut datoria și am sesizat Curtea Constituțională în legătură cu aceste încălcări, însă ne asigurăm că venim și cu alte soluții pentru deblocarea crizei instituționale actuale, asta în ciuda insistenței candidatului Klaus Iohannis de a o perpetua”, a mai spus Dăncilă.

Iohannis a anunțat astăzi că respinge propunerile de miniștri interimari și a spus că premierul trebuie să meargă în Parlament. Soluția „nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli, precum desemnarea unor interimari”, a mai spus Klaus Iohannis, care a avertizat că PSD va duce România în blocaj, ”ceea ce poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri