Dăncilă, replică pentru Iohannis: Avem cea mai mare creștere a puterii de cumpărare

Data publicării:
dancila

Premierul îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus recent că toate cifrele economice anunţate de partidul de guvernare şi de Executiv sunt doar o iluzie. Viorica Dăncilă a anunţat, joi,  că avem o creştere a puterii de cumpărare fără precedent, iar şomajul a ajuns la un nivel minim record.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că, deşi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat la începutul săptămânii că avem o situaţie apocaliptică, Institutul Naţional de Statistică (INS) a informat miercuri că în martie 2018 a fost cea mai mare creştere a puterii de cumpărare după 1990.

„Deşi în această săptămână domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice din primul trimestru, iată că ieri INS ne-a anunţat că în martie 2018 a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că INS a anunţat oficial că venitul mediu din România a crescut cu 8,7% în martie 2018 faţă de februarie 2018. În aceeaşi perioadă, inflaţia a fost de 0,3%, rezultând astfel o creştere a puterii de cumpărare de 8,4%. Datele oficiale au confirmat, de asemenea că februarie 2018, a fost luna cu cel mai redus şomaj din România, şi anume 3,94%, a arătat Dăncilă.

Citiți și: 

Dăncilă: Nu-mi dau demisia atât timp cât mă susţin preşedintele PSD şi coaliţia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri