Dăncilă, replică pentru Iohannis, după ce propunerile de miniștri au fost respinse: „Nu voi ceda în fața acestui blocaj”

Data actualizării: Data publicării:
viorica-dancila-gov.ro
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și a fostului aliat de guvernare Călin Popescu Tăriceanu, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge propunerile de miniștri. „Nu voi ceda în fața acestui blocaj”, a spus ea.

„Am asistat astăzi la un record personal al președintelui: reacție rapidă la propunerile de miniștri, la doar o zi distanță. Pentru domnul Iohannis, simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate însă, abuzul de putere continuă, sfidarea românilor continuă, nepăsarea față de problemele țării continuă. Este a treia piedică în trei săptămâni consecutive, a treia respingere de către Klaus Iohannis a eforturilor Guvernului de a funcționa normal. Din nou, președintele se poziționează împotriva românilor”, a spus Dăncilă.

„Dacă nu am fi găsit soluția deblocării ministerelor, oamenii ar fi stat neplătiți mult timp. A trebuit să modificăm proceduri sau să redefinim activități ca să putem funcționa. Klaus Iohannis a văzut acest lucru, a văzut și apelurile sindicatelor. Din păcate, am văzut un nou episod al nepăsării și disprețului prezidențiale”, a spus ea.

„Nu voi ceda în fața acestui blocaj, fiindcă am obligația să guvernez pentru România. Știu foarte bine că oamenii așteaptă de la noi să le plătim pensiile pe care le-am majorat, așteaptă să le plătim salariile, bursele, alocațiile, așteaptă să derulăm investițiile la care ne-am angajat”, a continuat ea.

Dăncilă a spus din nou că nu se teme să meargă în Parlament, dar nu a spus când se va întâmpla acest lucru.

„Am arătat la votul din Senat de acum două zile că avem majoritate. Nu fugim de Constituție așa cum o face președintele, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi. Aceste speculații sunt ridicole, dar sunt ultimul resort la care pot să apeleze cei ce nu vor România normală, ci România blocată”, a adăugat premierul.

Ea l-a criticat și pe președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spunând că acesta și Iohannis formează o „alianță a distrugerii”.

„E evident că partidul domnului Iohannis are probleme cu bugetarii, că îi jignește și îi amenință că o să le taie veniturile, dar președintele a dus asta la un alt nivel. Pur și simplu le refuză dreptul la plată. Când nu taie salariile, dreapta și Iohannis le blochează. Așa cum au încercat să blocheze și nominalizarea Rovanei Plumb la Comisia Europeană, cum blochează orice efort de îmbunătățire a imaginii României în exterior.

Fie dl Iohannis a hotărât să adopte neplata ca proiect de țară, fie a ales să intre în jocul lui Tăriceanu, căruia nu i-a mai rămas nimic de făcut decât să ne trimită scrisori și să își vorbească de rău colegii. Am văzut o alianță de conjunctură între Iohannis și Tăriceanu, alianța ipocriziei și a distrugerii”, a mai spus Dăncilă.

„În campanie, acești oameni de stat se transformă, e o tranformare urâtă, care face rău României”, a spus ea.

„Acest Guvern lucrează pentru România, nu împotriva ei. Și, așa cum am mai spus, voi rămâne cea căreia nu îi va fi teamă niciodată să privească în ochii românilor, știind că nu am luat niciodată vreo măsură împotriva lor.Oamenii vor face diferența între cei care își apără țara, buni români care arată solidaritate și responsabilitate, și cei care preferă să acționeze în interes propriu - chiar dacă acest lucru face rău și aduce deservicii de imagine propriei țări”, a spus Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri