Dăncilă, replică pentru Orban privind comisarul UE: Ei fac jocurile și apoi țipă la noi „fake news”

Data actualizării: Data publicării:
2019-09-30 Viorica Dancila-7658-inquam-george calin
Foto: Inquam Phtos/ George Călin

Viorica Dăncilă a afirmat că premierul Ludovic Orban a dezvăluit adevărat miză a demiterii Guvernului, prin moțiune de cenzură, și anume propunerea unui comisar european din partea PPE. Liderul PSD îi acuză pe liberali și pe Klaus Iohannis că sunt duplicitari și periculoși.

„Dragii mei, vă rog să distribuiți acest video! Să vadă cât mai mulți români care sunt adevăratele intenții și mize ale lui Klaus Iohannis! Pentru că sunt foarte mulți cei care s-au întrebat care a fost adevăratul motiv din spatele moțiunii de cenzură, care a aruncat România în criză și haos și care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric! Vă rog să ascultați declarația lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde și domnul Iohannis a fost prezent!) în care le spune popularilor europeni că au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni să aibă majoritatea în noua Comisie!”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Fostul prim-ministru reproșează faptul că PNL și șeful statului fac jocurile politice, însă încearcă să acopere aceste „manevre”, acuzând PSD de „fake news”.

„Ei fac jocurile politice ale altora și încearcă să acopere în presă aceste manevre țipând la noi “fake news”! Iată adevăratul fake din politica românească: Klaus Iohannis și PNL! Duplicitari, ipocriți și periculoși acești întruchipați salvatori ai neamului!”, conchide Viorica Dăncilă, care a a atașat postării sale un video cu afirmațiile lui Ludovic Orban la Congresul PPE de la Zagreb din această săptămână.

Mediafax aminteșt că Ludovic Orban a declarat că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE, respectiv pe Adina Vălean. Premierul a precizat că era o situație injustă, deoarece PPE nu avea majoritate pentru noua Comisie Europeană.

Adina Vălean, propusă de România comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene.

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri