Sari la conținut

Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadoarea Olandei. Despre ce au discutat

Premierul Viorica Dăncilă a primit-o luni, la Palatul Victoria, pe Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei în România. Au fost discutate inclusiv „aspecte referitoare la ridicarea MCV”.

dancila ambasadoare olanda gov ro

Foto: gov.ro

Tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Olanda. Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, cu accent pe relansarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale, informează Guvernul într-un comunicat de presă.

„De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la ridicarea MCV”, precizează comunicatul.

Prim-ministrul a amintit că Olanda se situează pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile în România, cu un capital investit de peste 9 miliarde de euro.

Dăncilă și Ronner-Grubačić au discutat de asemenea despre temele de actualitate de pe agenda europeană. A fost reconfirmată voinţa comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. De asemenea, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un „partener activ şi constructiv”.

În ceea ce priveşte extinderea spaţiului Schengen, Dăncilă a prezentat din nou argumentele pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, se mai arată în comunicat.

Ambasadoarea Olandei se află printre cei șapte diplomați care au semnat recent o scrisoare prin care avertizau că modificările aduse la legile justiției și cele propuse la codurile penale „riscă să pună în pericol” progresele făcute pe calea statului de drept.