Dăncilă s-a întâlnit cu ambasadoarea Olandei. Despre ce au discutat

Data actualizării: Data publicării:
dancila ambasadoare olanda gov ro
Foto: gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a primit-o luni, la Palatul Victoria, pe Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei în România. Au fost discutate inclusiv „aspecte referitoare la ridicarea MCV”.

dancila ambasadoare olanda gov ro
Foto: gov.ro

Tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Olanda. Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, cu accent pe relansarea dialogului politic, dezvoltarea cooperării economice şi sectoriale, informează Guvernul într-un comunicat de presă.

„De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la ridicarea MCV”, precizează comunicatul.

Prim-ministrul a amintit că Olanda se situează pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile în România, cu un capital investit de peste 9 miliarde de euro.

Dăncilă și Ronner-Grubačić au discutat de asemenea despre temele de actualitate de pe agenda europeană. A fost reconfirmată voinţa comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în 2019. De asemenea, demnitarul român a oferit asigurări că ţara noastră va acţiona ca un „partener activ şi constructiv”.

În ceea ce priveşte extinderea spaţiului Schengen, Dăncilă a prezentat din nou argumentele pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen, se mai arată în comunicat.

Ambasadoarea Olandei se află printre cei șapte diplomați care au semnat recent o scrisoare prin care avertizau că modificările aduse la legile justiției și cele propuse la codurile penale „riscă să pună în pericol” progresele făcute pe calea statului de drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri