Dăncilă spune că Iohannis i-a promis un răspuns în următoarele zile privind numirea miniștrilor

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis a venit la ședința Guvernului Dăncilă
Președintele Klaus Iohannis a venit la ședința Guvernului Dăncilă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă spune că l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis în legătură cu numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, iar acesta a promis că va da un răspuns în următoarele zile.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, că l-a sunat în urmă cu o zi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l întreba despre numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, potrivit News.ro.

Dăncilă a spus că este „neplăcut” să explice la Bruxelles că aceste două ministere nu au titulari.

Domnul preşedinte a promis că în următoarele zile va da un răspuns. Nu mi-a zis ce răspuns, doar că va da un răspuns”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat la sfârşitul lunii ianuarie preşedintelui Klaus Iohannis să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, afirmând că Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. În consecinţă, îi solicit preşedintelui României ca, în virtutea prerogativelor constituţionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, să respecte decizia CCR şi să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două ministere să se desfăşoare cât mai eficient”, a spus prim-ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condiţiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice a Liei-Olguţa Vasilescu şi a lui Mircea-Gheorghe Drăghici în funcţia de ministru al transporturilor. Dăncilă a reiterat solicitările de numire a celor doi în funcţii. De asemenea, a precizat că a anexat toate înscrisurile necesare privind îndeplinirea condiţiilor de legalitate pentru cele două nominalizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri