Daniel Barbu: Asistăm la ultimul derapaj intelectual, cu accente clinice, al cercului lui Băsescu

Data publicării:
26032013 20barbu-57053

„Sună ciudat, nu instituțional. O fundație se înscrie juridic după alte reguli decât partidele, probabil e un demers premergător unui partid. Președintele, prin Diaconescu, încearcă să preia inițiativa și să trasmită o direcție către cei dezorientați din PDL. Să vedem dacă strategia va funcționa. La Emil Constantinescu nu a funcționat”, a declarat Cristian Pârvulescu, președinte ProDemocrația, pe tema noii fundații, care a început deja să recruteze online.

„Mi se pare ciudat, o fundație nu caută adeziuni. O fundație face ceva. Totul e foarte straniu, de sâmbătă asistăm la ultimul derapaj intelectual, cu accente clinice, al cercului lui Băsescu”, a subliniat ministrul culturii, Daniel Barbu.

Radu F. Alexandru, vicepreședinte PDL, consideră că elemente concrete nu există, „e ușor să ne gândim că e coconul din care se va naște un partid”. „Speculațiile sunt tentante, dar prefer să rămân într-o zonă a realității”.

Cred cu tărie că atunci când adversarul face o greșeală, e bine să nu îl întrerupi. Mă refer la PDL, ca partid. Produce o anumită problemă de orientare, posibile opțiuni pentru cei din PDL. E relativ ușor să înființezi o fundație, dar să generezi un partid cu acoperire națională e foarte complicat. Au fost multe inițiative, dar puține au reușit, în istoria recentă a României”, a explicat Georgian Pop, deputat PSD.

„Experimentul poate fi unul asociativ, o fundație. În teoria politică știm însă că partidele care nu au la bază organizații nu există. Însă vorbim despre organizații rezistente, puternice, pentru că nu poți să creezi din neant un partid. Experimentul cu fundația nu garantează un succes politic, sigur, Băsescu are acces la resurse și poate împărți, poate lua oameni de la PDL, dar va lua organizații cu totul? Numai atunci ar avea o șansă puternică”, este de părere Cristian Pârvulescu.

Nu am sentimentul că sunt părăsit de Băsescu. Nu pot spune că e un străin, e un om pe care îl cunosc de 22 de ani, nu e străin nici față de partid. Nu cred e cineva în PDL care să spună Bine că am scăpat. Dar cum PDL s-a despărțit de un om pe care l-a urmărit orbește, PDL trebuie să intre astăzi în epoca post-Băsescu. E o realitate la care s-a ajuns în mod obiectiv”, a mai spus Radu F. Alexandru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri