Daniel Breaz este noul ministru interimar al educaţiei. Klaus Iohannis a semnat decretul

Data actualizării: Data publicării:
daniel breaz inquam photos octav ganea 20190702140639_OGN_1674-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a lui Daniel Breaz ca ministru interimar al educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului după declaraţiile controversate făcute săptămâna trecută.

Andronescu a susţinut că declaraţia sa a fost scoasă din context şi s-a arătat nemulţumită că a aflat de demitere din presă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, pe Facebook, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din fruntea ministerului Educaţie. Ministru interimar al educaţiei va fi Daniel Breaz. Motivul demisiei îl reprezintă declaraţiile făcute de Andronescu într-o emisiune TV, conform cărora Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei” fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină.

Daniel Breaz conduce ministerul Culturii din noiembrie 2018 și până acum s-a remarcat printr-o serie de gafe care au generat reacţii intense şi valuri de comentarii.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri