Sari la conținut

Daniel Constantin: „În casa noastră a venit dl Tăriceanu cu 1-2 prieteni și acum ne scot pe geam”

Copreședintele ALDE Daniel Constantin spune că se așteaptă să fie exclus din partid, după ce a rămas fără sprijin politic și, în curând, va rămâne și fără funcțiile de ministru și vicepremier. El spune că mai mulți colegi de-ai săi nu mai au acces în sedii și nici la documente și că în spatele acestor gesturi se află Călin Popescu Tăriceanu, celălalt șef al formațiunii.

Abuzurile continuă, se schimbă oameni în mod abuziv, se sechestrează lucruri. Astea sunt lucruri minore care țin de un anumit comportament și care din păcate a plecat de la copreședintele Tăriceanu și se pare că s-a extins și la o parte dintre colegii din teritoriu. Nu e vorba de mine, e vorba de colegi care nu mai au acces în sedii”, a spus Daniel Constantin la Digi24.

Este un abuz și o preluare ostilă, dacă vreți. Se convoacă în mod unilateral ședințe, colegii de la fostul PC nu mai au acces în sedii, aud chiar că se vor folosi conturile partidului în mod unilateral, chiar dacă suntem ordonatori de credite amândoi. Sunt lucruri care depășesc imaginația și pe care nu le bănuiam a le pune în dreptul d-lui Tăriceanu”, a adăugat el.

Daniel Constantin, care a rămas copreședinte ALDE, spune că speră, chiar și în aceste condiții, situația „se va îndrepta” în partid.

Cel puțin până la acest simulacru de congres convocat ilegal mă voi lupta, cu toate că înțeleg că urmează să fiu și exclus. Eu aveam o casă care se numea PC. În casa noastră a venit dl Tăriceanu cu 1-2 prieteni, o rudă, două, trei, cinci. Noi, de bună-credință, acceptăm să vină în casa noastră, cu sedii, grupuri parlamentare, și după un timp constatăm că ei n-aveau gânduri curate și după doi ani spun: nu mai e loc de voi în această casă și ne scot pe geam, pe ușă, pe unde nimeresc”, a mai spus Daniel Constantin.