Sari la conținut
News Alert

Daniel Constantin: Orice fel de schimbare pe zona de justiție va fi făcută la nivelul Parlamentului

Orice schimbare în zona justiției va fi făcută la nivelul Parlamentului, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, care s-a referit la informațiile din presă potrivit cărora președintele Klaus Iohannis ar ține referendumul în stand-by pentru a putea acționa dacă ar mai apărea vreo situație la nivelul Guvernului similară cu adoptarea Ordonanței 13.

daniel constantin ministrul agriculturii foto facebook 25 08 2015

Foto: Facebook

"Nu vreau să comentez surse, n-am văzut o poziție oficială, dar fac o observație pe care am mai făcut-o. Cred că după momentul pe care l-am traversat în ianuarie și începutul lunii februarie, lucrurile au fost foarte clare. Orice fel de schimbare pe zona de justiție va fi făcută la nivelul Parlamentului. Comisiile de specialitate — și de la Cameră, și de la Senat — am văzut că deja lucrează, sunt foarte mulți invitați care participă de fiecare dată la dezbaterile pe care le organizează și sunt convins că prin acest consens care se poate găsi între membrii comisiei de specialitate, Comisia juridică, cei care sunt în acest sector, mă refer la CSM și toate celelalte instituții, sunt convins că pot lucra foarte bine împreună și orice modificare, fie că este solicitată de CCR, fie că este la propunerea unui membru al Parlamentului, va fi promovată numai după ce există consens. E opțiunea domniei sale, opțiunea constituțională, noi ne-am făcut datoria la nivelul Parlamentului, dânsul decide când vrea să meargă mai departe", a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Viceprim-ministrul a precizat, la finalul ședinței Coaliției de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului, că niciunul dintre membrii Coaliției nu mai are nicio veste despre referendum.