Sari la conținut

Daniel Savu (Comisia de Control al SRI): Traian Băsescu dezinformează opinia publică

Domnul Băsescu, dacă vrea să se adreseze, se poate adresa. Noi nu putem să-l chemăm la audieri, că nu mai avem nicio competență, nici pe domnul Maior nu mai putem să-l chemăm la audieri să ne spună ce s-a întâmplat. Dacă domnul Maior vrea să-și apere mandatul, va ieși public și va spune ce crede de cuviință, de ce a acceptat ca doamna Udrea să vină la sediul SRI, prim-adjunctul era obligat, dacă l-a chemat domnul Maior să fie de față, probabil și-a luat și domnul Maior niște măsuri de prevedere, să nu stea singur la discuțiile alea”, a declarat Daniel Savu, senator PSD, membru în comisia de control al SRI.

Domnul Traian Băsescu dezinformează opinia publică spunând că n-avea nicio competență și că, vezi Doamne, comisia parlamentară trebuia... noi n-am fost sesizați pe vremea aia. Dacă dânsul a primit niște informații și știa ceva trebuia să sesizeze comisia parlamentară, sau ca șef al CSAT-ului care a fost, trebuia să ia măsurile care erau de cuviință. Putea demite pe oricine, în afara directorului – care e înlocuit de Parlament, dar adjuncții, militarii de carieră... putea să ia măsuri în CSAT cum dorea dânsul”, a mai spus Daniel Savu. 

Într-un interviu acordat săptămâna trecută, Elena Udrea a declarat că l-a informat şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu despre faptul că şeful interimar al SRI, generalul Florian Coldea, i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziunea acestuia din urmă.

Ieri, fostul președinte a reacționat. Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României. 

Citiți și:
Victor Ponta: Traian Băsescu a fost ocolit de serviciile secrete, spre finalul mandatului de președinte
Traian Băsescu: „Sper ca Elena Udrea să se bucure de condiții corecte să se apere”
Cine sunt parlamentarii care controlează activitatea SRI și SIE