Dare de seamă de la Guvern. Victor Ponta: "Doamna ministru, facem şi noi planul, cum se spune?"

Data publicării:
ponta cu mana intinsa gov ro-1

Important este să ne păstrăm trendul pozitiv de până acum, pentru că pe primul semestru stăm bine. Agenţiile de rating ne clasează bine şi, mai important pentru mine, la fel a spus şi preşedintele Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta.

Premierul s-a arătat încântat de ratingul agenţiile internaţionale, în special Moody's, care a crescul ratingul de ţară al României.

Victor Ponta a ţinut să-i mulţumească preşedintelui Train Băsescu, care a semnalat faptul că economia românescă merge bine: "Puteţi avea încredere în România, economia este tot mai performantă".

"Cred că mesajul de sprijin necondiţionat al României pentru ca Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană şi să se dezvolte este extrem de important. Numai în Raionul Ungheni sunt 25 de grădiniţe care nu au fost recondiţionate din anii '50 şi care se vor repara acum cu bani româneşti", a spus premierul.

"Gazoductul pe partea românească este finalizat, pe partea moldovenească a durat puţin mai mult, dar se finalizează şi la ei. Am vorbit cu domnul ministru Nicolescu, şi cu cei de la Transgaz. Acum avem conducta, dar nu are cine să distribuie gazul, dar până în toamnă să aveţi grijă să fie gata", a cerut Victor Ponta.

Premierul a apreciat mesajele trimise de la Washington, prin intermediul secretarului de stat american, John Kerry, care l-a avut ca invitat pe ministrul de externe, Titus Corlăţean. John Kerry a reînnoit sprijinul pe care SUA îl vor acorda regiunii şi în special Republicii Moldova, pe fondul crizei din Ucraina.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri