Darius Vâlcov şi-a dat demisia din Senat

Data publicării:
DARIUS VALCOV DNA ARESTAT 7309913-Mediafax Foto-Octav Ganea 2 -2

Darius Vâlcov este senator din 2012, unde a fost ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr. 30 Olt. Demisia lui Vâlcov a fost depusă la Secretariatul Senatului, potrivit secretarului instituţiei, Ion Vărgău.

Plenul Senatului urmează să ia act de demisia acestuia şi de vacantarea postului de senator. Avocata lui Darius Vâlcov anunţa, pe 7 aprilie, în ziua în care procurorii DNA au cerut instanţei supreme emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele fostului ministru al Finanţelor, că acesta a demisionat din funcţia de parlamentar.

„Demisia domnului Vâlcov este un act politic”, spunea la acel moment Lucia Furtună, avocata lui Vâlcov.

Cu toate acestea, demisia efectivă a fost trimisă abia luni la Biroul Permanent al Senatului, la distanţă de o lună şi jumătate de la anunţul făcut de avocata lui Vâlcov.

Darius Vâlcov, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta, de primar, senator şi ministru.

STENOGRAME. Consiliera personală de la Senat a lui Darius Vâlcov se ocupa de achiziţia tablourilor

Citiți și:
Darius Vâlcov, la DNA: Vasile Blaga mi-a spus că Tehnologica Radion trebuie să câştige licitaţii. Copreşedintele PNL: Dacă un singur cuvânt se adevereşte, nu voi mai participa la şedinţele partidului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri