Darius Vâlcov spune că „s-a dorit” racolarea sa de către KGB

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea_Valcov_agerpres

Consilierul premierului Viorica Dăncilă susține că, în 2015, s-ar încercat racolarea sa de către KGB, dar că el ar fi refuzat.

Dragnea_Valcov_agerpres
Sursă foto: Agerpres

Se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că am trebuit sau s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru (...). Probabil sunt lucruri grave pe care le spun, dar trebuie să le spun pentru că oamenii trebuie să le audă (...). Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite” a spus Darius Vâlcov, într-un interviu acordat DCNews.

Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin intermediul unor state UE puternice, consilierul premierului a răspuns lăsând a se înțelege că la racolarea sa ar fi participat și Cozmin Gușă, acționar la Realitatea TV.

Vâlcov a mai spus că au fost ocazii, în 2014 și 2015, când el a ales nu în interesul său și al familiei sale, dar că el „nu a vrut să trădeze România”. Concret, consilierul de stat al premierului a susținut că în 2015 i s-a propus să trădeze PSD și să fie prim-ministru în locul lui Victor Ponta, alături de Vasile Blaga și o parte din PDL. De asemenea, fostul ministru condamnat la 8 ani de închisoare a susținut că, tot în 2015, președintele Klaus Iohannis i-a propus să ocupe funcția de vicepreședinte al Băncii Mondiale.

În februarie 2018, Darius Vâlcov, fost primar și ministru PSD, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri