De ce a plecat Crin Antonescu de la Cotroceni la învestirea Ramonei Mănescu în funcţia de ministru. Un nume: Ovidiu Silaghi

Data publicării:
crin

Crin Antonescu îl acuză pe Traian Băsescu că i-a ascuns intenţionat faptul că procurorii anticorupţie vor cere începerea urmăririi penale pe numele lui Ovidiu Silaghi, nominalizat să preia portofoliul de la Transporturi. Liderul liberal a făcut declaraţia într-o emisiune televizată, in care a explicat că acesta a fost şi motivul plecării sale de la ceremonia de învestire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor.

Crin Antonescu l-a criticat din nou duminică seară pe şeful statului, Traian Băsescu. El spune că preşedintele ar fi susţinut un discurs duplicitar la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu:

Atunci l-am întrebat: e vreo problemă cu Ovidiu Silaghi, sau nu? Ca să nu mai facem ţara asta de râs. L-am întrebat, nu mi-a răspuns cinstit, şi din acest motiv, ca să nu stau din nou să ascult un discurs ipocrit despre justiţie, legalitate şi mai nu ştiu ce, am luat decizia la faţa locului de a pleca”, a mărturisit preşedintele Partidului Naţional Liberal la B1 TV.

Gestul său l-a făcut însă pe preşedintele Traian Băsescu să îl şteargă de pe lista invitaţilor la Palatul Cotroceni. Şeful statului a catalogat plecarea liderului PNL de la ceremonie drept un gest neprotocolar.

Într-o întâlnire din luna iulie, Traian Băsescu şi Crin Antonescu au convenit amânarea nominalizării unui ministru al Transporturilor. De atunci însă, preşedintele a criticat permanent o eventuală propunere a lui Ovidiu Silaghi pentru portofoliul de la Transporturi. Iată o declaraţie din 22 iulie: „Principalul motiv invocat în discuţii a fost legat de istoricul prezenţei domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul Guvern Ponta, când nu s-a evidenţiat cu nimic. Dimpotrivă, a părut a fi aşa, un fel de apă sfinţită, un om fără performanţă, care nu aduce nimic important ca imagine Guvernului Ponta”, spunea preşedintele.

Ovidiu Silaghi şi-a retras ulterior candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, după ce procurorii anticorupţie au cerut urmărirea lui penală pentru trafic de influenţă.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri