Sari la conținut

De ce amână Victor Ponta anunţul candidaturii la prezidenţiale. Dan Şova: "Noi nu suntem precum dreapta politică"

 

„Înţeleg pe deplin atitudinea responsabilă a premierului Ponta legată de candidatura la preşedinţie. Un premier în funcţie are, mai întâi de toate, sarcina asigurării unei guvernări coerente şi eficiente. Amânarea anunţului candidaturii are, în opinia mea, două consideraţii: pe de-o parte, amânarea declanşării unei campanii electorale cu mult înainte de vreme, ştiut fiind că stabilitatea economică a ţării poate fi ameninţată, iar investitorii străini descurajaţi şi, pe de altă parte, tratarea cu maximă seriozitate a unei confruntări electorale care nu e în niciun caz câştigată din start”, a scris Dan Şova.

El a spus că social-democraţii trebuie să-i lase lui Ponta răgazul de a-şi decide ritmul în care îşi va asuma o candidatură la funcţia de preşedinte.

„Cred că trebuie să îi lăsăm, mai ales în PSD, premierului Victor Ponta răgazul de a-şi decide ritmul asumării candidaturii prezidenţiale. Noi nu suntem precum dreapta politică care anunţă câte două candidaturi pe săptămână. Noi asumăm guvernarea şi înţelegem că unul dintre criteriile decisive pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale va fi calitatea acesteia”, a adăugat Şova.

Presa a relatat, recent, că în PSD ar fi început să se facă "jocurile" în ceea ce priveşte preluarea funcţiei de preşedinte al partidului, în condiţiile în care actualul lider, Victor Ponta, ar câştiga fotoliul de la Cotroceni. Printre cei vehiculaţi ca potenţiali succesori ai lui Ponta la şefia PSD s-ar afla, potrivit speculaţiilor de presă, Liviu Dragnea, Dan Şova şi Valeriu Zgonea.