De ce boli suferă președintele Traian Băsescu și ce îi recomandă medicii? Cea mai gravă afecțiune este la plămâni

Data publicării:
basescu 9 10-2

Comisia medicală multidisciplinară concluzionează că preşedintele Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei. Astfel, suspiciunile apărute în presă devin inutile. Specialiştii dau asigurări că Traian Băsescu este apt pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei.

12 medici de la Spitalul Militar l-au supus unui examen medical complet pe preşedintele Traian Băsescu.

De exemplu, medicii dermatologi au constatat că şeful statului are o aluniţă în partea lateral dreapta a capului - poate duce la cancer de piele, de aceea medicii i-au recomandat să o scoată.

Victor Ponta: Băsescu are boala puterii. Peste 31 de zile, România va avea un preşedinte cu siguranţă sănătos

Medicii ORL-işti au diagnosticat o deviaţie de sept şi, de aici, sinuzita. La gât, preşedintele a suferit în 2007 o operaţie de tiroidă, de aceea preşedintelui i s-a recomandat un tratament medicamentos.

Cele mai multe probleme sunt în zona inimii şi a vaselor de sânge. Preşedintele are ateroscleroză - adică întărirea şi îngustarea arterelor ca urmare a depunerii pe pereţii arterelor a grăsimilior şi colesterolului, tensiune mare - 16 cu 9 şi dislipidemie - o dereglare a grăsimilor în sânge.

Cea mai gravă problemă este la plămâni. Traian Băsescu suferă de emfizem pulmonar, o boală specifică fumătorilor, care are ca efect scăderea calităţii vieţii din cauză că oboseşte foarte repede.

La ficat, medicii au găsit mici chisturi, dar care nu indică o boală hepatică. Coloana vertebrală este şi ea cu mici probleme. Chiar în zona unde a fost operat în 2006 doctorii au găsit unele modificări şi preşedintele ar avea nevoie de şedinţe de recuperare medicală, înot şi masaj subacvatic

Este prima dată când un şef de stat din România își publică întreg buletinul medical. Preşedintele are doar obligaţia de a-şi verifica anual starea de sănătate, la Spitalul Militar din capitală, potrivit unei hotărâri a CSAT.  

Președinția publică buletinul de analize medicale al șefului statului. Traian Băsescu: „Am o singură boală: am boală pe hoți. Și asta nu se tratează”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri