De ce ne „bombardează” politicienii cu fotografii în care apar alături de copii

Data publicării:
basescu sanie

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a făcut vreme să posteze pe Facebook două fotografii în care apare lângă un pom de Crăciun şi un copil. Premierul ni s-a prezentat şi el în atmosfera sărbătorilor. Victor Ponta s-a fotografiat împreună cu soţia şi cei doi copii. Iar soţia prim-ministrului a postat şi o filmare în care şeful guvernului dansează cu fiica.

Încearcă să-şi construiască imaginea şi, aici, ceea ce ţine de zona privată joacă un rol foarte important. Uneori într-un registru cald, familial, alteori în registre mai stridente. Iar prezenţa copiilor în asemenea imagini ţine şi ea de această tipologie”, afirmă Ion Bogdan Lefter, analist politic.

Nici Traian Băsescu nu a lipsit de pe reţelele de socializare şi ne-a arătat-o pe nepoţica lui, Sofia Anais. Comentatorii politici trag însă un semnal de alarmă.

E o linie subţire între agreabil şi dezagreabil în asemenea situaţii. Apariţia în faţa publicului în situaţii pe care ţi le-ai dori agreabile, de pildă cu copii care te îmbrăţişează sau dându-te cu ei cu săniuţa sau cu kartul sau mai ştiu eu cu ce maşinuţe, poate să strânească mari simpatii, dar dacă calci peste linia asta subţire, atunci poţi să creezi reacţii adverse”, spune Ion Bogdan Lefter.

Specialiştii în comunicare spun că în ultima vreme poporul nu mai este uşor de impresionat.

Nu mai este românul de acum câteva decenii, care se înduioşează când îţi vede copilul ce frumos este. Este un român competent care spune: uite şi la ăsta, îşi pune copilul să ne impresioneze”, afirmă Dumitru Borţun, specialist în comunicare politică.

Reţeta nu este inedită. Moda a venit din Statele Unite, dovadă că președintele Barack Obama, cel mai puternic om din lume, a postat de sărbători fotografii cu familia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri