De ce nu avem autostrăzi? Actualul premier, în 2012: „Nu poți să iei șpagă de la băieții ăia!”

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose 2012

Moment de sinceritate al prim-ministrului Mihai Tudose, pe vremea când nu ocupa această funcție. Într-un interviu din 2012, acordat unei televiziuni locale, el a explicat de ce nu are România autostrăzi: trebuie făcute pe șpăgi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mihai Tudose spunea atunci că „România trebuie să se dezvolte chiar și antagonic”, amintind de un proiect de șosea rapidă București-Brăila-Galați.

El adăuga că sunt investitori privați „cu cârdul” care vor să facă autostrăzi în România, dar nu pot: „Nu poți să iei șpagă la băieții ăia! Nu poți să ceri șpagă, nu? Ăla nu-ți dă șpagă. Vine chinezul să dea șpagă?”

Premierul mai spunea că la acea vreme a fost în China, iar constructorii chinezi au spus că pot să construiască 2000 de kilometri de autostrăzi în fiecare an.

Oamenii ăia s-au uitat în ochii noștri și au spus că sunt în stare să facă pe banii lor 2000 de kilometri de autostradă pe an. Noi am picat de pe scaune. Am zis că poate e o greșeală de traducere, i-am rugat să scrie pe hârtie. De ce nu-i lăsăm? Fiindcă trebuie să lucreze firmele care trebuie, de aia! Exact așa stau lucrurile. Vedeți cine lucrează la autostrăzi și cine le dă lucrările”, a completat Mihai Tudose.

Mihai Tudose a fost numit premier în urmă cu câteva zile, pe 29 iunie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri