De ce nu i-a răspuns Paul Stănescu la telefon lui Liviu Dragnea

Data publicării:
paul stanescu

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, şi generalul Dumitru Iliescu, fost director al SPP, au fost audiați marţi în Comisia parlamentară de anchetă, pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora.

După audierile din Parlament, Paul Stănescu a declarat că, în toamna anului trecut, a avut o întâlnire cu un prieten, într-un birou al Ministerului Dezvoltării, care i-ar fi transmis un mesaj din partea șefului SPP, Lucian Pahonțu, să contribuie la detronarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD. Stănescu ar fi urmat astfel să ajungă președintele PSD dar, spune el, a refuzat oferta.

Paul Stănescu: „Eu am depus jurământul la jumătatea lunii octombrie, iar la jumătatea lunii noiembrie șeful SPP mi-a dat un mesaj, printr-un prieten foarte bun, în care mi-a spus că eu aș putea avea protecție, dacă preiau partidul. Răspunsul meu, pentru că eram foarte bun prieten..., răspunsul meu a fost un furibund „nu”. Mi-a spus că până în martie Dragnea va fi istorie, iar eu o să ajung şeful PSD alături de alţi colegi şi o să am protecţia SPP. Întâlnirea dintre mine și prietenul meu a fost în biroul Ministerului Dezvoltării. Prietenul meu nu este persoană publică, nu face parte din nicio structură politică.”

Întrebat dacă mai vorbește cu Liviu Dragnea și cu Nicolae Bădălău, Paul Stănescu a susținut că vorbește cu toți colegii din partid, dar a recunoscut că nu i-a răspuns la telefon liderului PSD în mod intenționat.

„Da, într-adevăr. Nu i-am răspuns la telefon ca să vadă și el cum e să nu i se răspundă la telefon. Poate e o replică.”, a spus Paul Stănescu.

Vicepremierul a mai adăugat că nu își va da demisia din PSD și că nu va face acest pas până la un nou CEx al partidului. Totuși, el a admis că ar putea rămâne, în viitor, fără carnet de partid.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri