De ce s-a răzgândit Dăncilă și a candidat la funcția de președinte executiv al PSD

Data publicării:
180129_PARLAMENT_VOT_GUVERN_DANCILA_010_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, consideră că această funcţie, pentru care a primit votul delegaților la congresul social-democraților, este compatibilă cu cea de prim-ministru pe care o deţine. Ea a explicat și de ce a decis să candideze pentru această funcție, deși a spus inițial că nu și-o dorește.

Prezentă luni la prima şedinţă informală a conducerii Partidului Social Democrat, aleasă la congresul din 10 martie, Viorica Dăncilă a spus din nou că ceea ce a făcut-o să se răzgândească şi să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv a fost susţinerea Gabrielei Firea, a organizaţiei PSD de Bucureşti, „foarte multe telefoane din teritoriu”şi susţinerea „multor cetăţeni care au apreciat că această funcţie va fi o legătură foarte strânsă între Guvern şi partid”.

„Este o şedinţă informală, avea pe ordinea de zi organizarea. Este prima întâlnire în acest format şi cred că nu... Vom lua hotărâri privind buna funcţionare a celor care au fost aleşi la congres. Sigur voi avea timp, pentru că în calitatea mea de preşedinte executiv - este compatibilă cu cea de prim-ministru - eu trebuie să pun în aplicare programul de guvernare”, a spus Dăncilă.

În opinia sa, reprezintă o „scăpare” faptul că de la congresul PSD au lipsit foştii preşedinţi de partid.

„Cred că a fost o scăpare. Am toată aprecierea pentru foştii preşedinţi ai partidului, a fost o scăpare acest lucru. (...) Nu puteam eu să fac invitaţii”, a arătat premierul.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri