De veghe la afişele electorale. Angajații unei primării din Gorj stau de pază de la 10 seara la 6 dimineaţa

Data publicării:
paza afise

Fiecare punct de afișaj electoral este păzit de un angajat al primăriei. Oricine se apropie de afișele electorale este luat la întrebări.

Mulți dintre funcţionarii primăriei nu au un loc unde să stea noaptea la adăpost. Unii s-au mai rugat de oamenii care locuiesc în zonă să-i găzduiască, dar numai dacă au camere cu vedere spre afişele candidaţilor la europarlamentare.

M-am rugat de vecinul ăsta, pentru când plouă”, spune Dumitru Rădoi, unul dintre paznicii de ocazie.

Ordinul dat de primarul din Alimpeşti nu se discută, se execută. Decizia primarului este cu atât mai greu de înţeles, cu cât în comună există un post de poliţie. Iar prin lege, agenţii sunt obligaţi să patruleze pe timp de noapte.

„E vorba de bani publici, oamenii nu plătesc oamenii ăștia să păzească panouri electorale, îi plătesc să întrețină conducta de apă, șanțurile”, spune consilierul local Leonida Belgher.

Edilul a refuzat să explice de ce este nevoie ca funcţionarii să păzească afişele electorale. A anunţat însă că va anula dispoziţia.

„Îmi retrag oamenii că mi-ați spus dumneavoastră, i-aţi speriat că le-aţi zis că n-au ce căuta acolo”, a declarat la Digi24 primarul comunei Alimpești, Maria Mosor.

Primarul şi-a trimis şoferul să anunţe echipa Digi24 că nu doreşte să dea o declaraţie şi în faţa camerei de filmat. Angajatul nu s-a limitat doar la atât, ci a făcut semne obscene către jurnalişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri