Debutanţii din noul Parlament

Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PARLAMENTARE 2016
Foto: InquamPhotos/George Călin

Din noul Parlament vor face parte oameni care au avut până acum alte cariere, unele cel puţin interesante. De exemplu, preşedintele Federaţiei de Box, scriitorul romanului „Sînt o baba comunistă” şi un ardelean care i-a ajutat pe bolnavii de rinichi.

Emanuel Ungureanu, deputat: „Toţi avem acest bun simţ, când strănutăm să spunem: Sănătate! Nu spunem: Parlamentar! Dacă prioritatea este sănătatea, hai să nu o facem doar din vorbe.”

Proaspătul deputat Emanuel Ungureanu este primul asistent social din România care a ajutat oameni cu insuficienţă renală cronică să ajungă mai repede pe listele de transplant. 100 de copii şi tineri îi datorează acum viaţa. La 38 de ani, parlamentarul vrea să ajute încă mai mulţi români cu o lege eficientă pentru transplanturi.

Un alt debutant în Parlament este deputatul PSD de Iaşi Vasile Câtea, pe care colegii ar fi bine să nu îl supere. Este preşedintele Federaţiei Române de Box. Uşor de înţeles, sportul va fi prioritatea lui în acest mandat.

Vasile Câtea, deputat: „Sportul este o formă foarte avansată și agreată de tineri pentru a dobândi abilități în ambele sensuri, deci a fi și educat, și sănătos.”

Şi cultura are reprezentanţi noi în Parlament: senatorul USR de Iaşi Dan Lungu, autorul celebrului roman „Sînt o babă comunistă”. Scriitorul în vârstă de 47 de ani ştie exact ce are de făcut.

Dan Lungu, senator: „Finanțarea proiectelor culturale, coerența lor, să existe o secțiune specială dedicată căminelor culturale. Pentru că îmi propun asta, revitalizarea vieții culturale în spațiul rural.”

Majoritatea noilor intraţi în parlament sunt ingineri, economişti şi avocaţi. Cel mai tânăr parlamentar Mara Mareş, deputat PNL de Braşov. Are 24 de ani şi tocmai a terminat, la Londra, Facultatea de Studii Europene şi Internaţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri