Exclusiv Deca respinge acuzația că i-ar fi rezervat postul de profesor lui Iohannis: „Este o prevedere legală care a existat și până acum”

Data actualizării: Data publicării:
deca in studioul digi24
Ligia Deca, ministrul Educației, la Interviurile Digi24.ro

Ministrul Educației a vorbit marți, la Interviurile Digi24.ro, despre dezbaterea din spațiul public care are ca subiect rezervarea prin noua Lege a Educației a postului de profesor titular pentru Klaus Iohannis, la liceul unde a activat ca profesor de fizică. „Este o prevedere legală, care a existat și până acum în Legea Învățământului”, a spus Ligia Deca.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Există o dezbatere întreagă în spațiul public, după ce a fost publicată Legea Educației, care are în vedere o mențiune din lege ce vizează direct președintele României. Face referire la ocuparea unui post din cadrul liceului în care a predat președintele Iohannis. Este o stipulare în legislație, în ce formă?

Ligia Deca, ministrul Educației: Este o prevedere legală care a existat și până acum în Legea Învățământului, care prevede că un demnitar se poate suspenda și i se rezervă postul, odată ce a trecut examenul de titularizare.

Nu este nimic ciudat sau diferit față de ultimul deceniu.

 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri