Decizia baronilor PSD: Trebuie să salvăm partidul, dar nu vrem să plătim campania lui Dăncilă din buzunarul nostru

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
viroica dăncila se ridica de pe scaun, se uita teoeodrovici la ea
INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN

Cei 30 de lideri de organizații PSD reuniți vineri dimineața în biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputaților pentru a decide soarta Vioricăi Dăncilă înainte de ședința CEx care a fost convocată pentru vineri seara, au intrat în ședință cu gânduri revoluționare și dorința de a o schimba pe Dăncilă din fruntea partidului și chiar din calitatea de candidat al PSD la prezidențiale, dar s-au răzgândit după ce au dezbătut în detaliu dezastrul istoric în care se află partidul. Cuvântul de ordine este ”Dăncilă nu mai contează, trebuie să salvăm PSD”

Surse participante la ședință au relatat pentru Digi24.ro că la începutul discuțiilor s-a pus problema înlăturării Vioricăi Dăncilă. Claudiu Manda a întrebat dacă ea mai poate fi candidatul PSD la prezidențiale, în condițiile în care a fost umilită prin moțiunea de cenzură. Marian Oprișan și-a exprimat și el îndoiala că Viorica Dăncilă ar mai putea fi locomotivă pentru partid, însă opinia generală a fost că partidul nu își poate asuma susținerea publică a lui Mircea Diaconu, candidatul Pro-România și ALDE. 

Liderii PSD au opinat că pentru partid nu mai trebuie să conteze ce se întâmplă cu Viorica Dăncilă, ci doar salvarea PSD, votul politic. Mai exact, primarii PSD din țară să se mobilizeze la alegerile prezidențiale nu în favoarea lui Dăncilă, ci a PSD, pentru a salva bazinul electoral fidel în vederea alegerilor locale din primăvară. 

”Dacă localele nu ar fi fost atât de aproape, poate o schimbam pe Dăncilă, dar noi trebuie să salvăm partidul, să păstrăm primarii”, au explicat pentru Digi24.ro sursele citate. 

Schimbarea Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al PSD este inerentă, însă va avea loc nu acum, ci după prezidențiale, când va fi convocat Congresul partidului.

Mihai Fifor va fi demis

Va fi sacrificat însă Mihai Fifor, secretarul general al PSD, considerat slab, prost organizator, aflat în relații reci cu șefii de filiale. Numele dorit de baroni în funcția de secretar general al PSD este Adrian Gâdea, secretar de stat la ministerul Dezvoltării. 

Nici Orlando Teodorovici nu va mai rămâne în funcție după Congres, el fiind ținta reproșurilor unanime din partea pesediștilor din teritoriu din cauză că nu a livrat banii promiși pentru proiectele primarilor. 

Banii sunt de altfel subiectul numărul 1 în PSD. Liderii de filiale sunt revoltați că trebuie să plătească din buzunar campania pentru prezidențiale, din cauza proastei organizări de la centru și a necazurilor PSD cu fostul trezorier și sifonarea banilor din conturi. Pe perioada campaniei, PSD nu are mandatari financiari în județe, ci doar la București, și nu se pot face cheltuieli pe persoană fizică pentru evenimente electorale. 

Or, sâmbătă are loc la Romexpo relansarea campaniei Vioricăi Dăncilă, la care trebuie aduși din județe mii de oameni, cu autocare, și transportul acestora, cazarea și masa ar trebui suportate din buzunarele personale de către baronii locali. 

Claudiu Manda a întrebat cine plătește pentru evenimentul de la Romexpo, el fiind unul dintre marii păgubiți ai partidului, pierzând 436 000 de lei investiți în campania de la europarlamentare, fără posibilitate de a-i recupera de la AEP. 

Viorica Dăncilă a declarat, după ședința liderilor de filiale: ”Noi am mai avut puciști în partid, sper să nu fie o mișcare pucistă”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri