Sari la conținut
News Alert

Deciziile primei ședințe a Guvernului Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor miercuri seara, la începutul primei şedinţe de Guvern, să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pe care să le prezinte la următoarea şedinţă de guvern, care va avea loc vineri.

grindeanu guvern 170104_GUVERN_10_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Gulliver/GettyImages

„Mâine dimineaţa, la ora 9.00, fiecare ministru merge şi preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Totodată, vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, astfel încât, vineri, când vom avea următoarea şedinţă de guvern să le prezentaţi”, le-a spus prim-ministrul miniştrilor.

Sorin Grindeanu a ţinut că precizeze că a trecut campania electorală, iar acum Guvernul „intră în pâine” şi trece la fapte.

„Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de OUG pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca Guvern şi pentru a da posibilitatea Parlamentului, zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două. Campania a trecut, intrăm în pâine şi trecem la fapte”, a încheiat premierul Sorin Grindeanu.

Şedinţa de Guvern s-a terminat după mai puţin de o oră, fără ca un membru al Guvernului să facă declaraţii de presă la final.

(sursa: News.ro)

Pe aceeași temă