Declarația 600. Tudose: Recunosc că m-a luat și pe mine prin surprindere

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose pleaca de la cex 180115_PSD_CEX_017_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose a declarat presei, la finalul Comitetului Executiv al PSD, că și pe el l-a luat prin surprindere implicațiile nou introdusei Declarații 600.

Domnule, eu recunosc că m-a luat și pe mine prin surprindere. Și, după cum foarte bine știți, m-am exprimat și public acum două săptămâni, când le-am cerut și eu, ANAF-ului, să facă ceva în sensul ăsta, să găsească o soluție să nu blocăm toată țara la un ghișeu”, a susținut Tudose în fața jurnaliștilor.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a confirmat luni că termenul de depunere a Declarației 600 - care trebuie completată de românii care au obținut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an - va fi amânat. „Am discutat ca pe 31 ianuarie, în prima ședință de Guvern, să adopte o ordonanță pentru amânarea termenul de depunere până la 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca în perioada imediat următoare să meargă până la eliminarea Declarației 600, cu condiția să găsească soluția ca cei care trebuiau să plătească aceste contribuții să rămână asigurați în sistemul de asigurări”, a declarat Liviu Dragnea.

Declaraţia 600, nou introdusă de Guvernul Tudose - prin Ordonanța de Urgență nr. 79 din 8 noiembrie 2017 -, ar trebui depusă, până pe 31 ianuarie, de toți cei care desfăşoară activităţi independente, dar şi de românii care au alte venituri pe lângă salariu (venituri din chirii, din dividende, etc.). În total, ar fi vorba de peste 200 de mii de persoane, potrivit datelor ANAF, dar sunt și voci care spun că, în realitate, numărul este mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri