Sari la conținut

Declaraţii susţinute de deputați USR la intrarea în Parlament: Presa nu a fost lăsată să intre la grup. Reacția Camerei Deputaților

Doi parlamentari USR au susţinut vineri o conferinţă de presă referitoare la priorităţile legislative ale formaţiunii în holul de la intrarea din Palatul Parlamentului, în condiţiile în care reprezentanţii presei nu au fost lăsaţi să intre la grupul parlamentar, unde avea loc evenimentul, scrie Agerpres.

 

ACTUALIZARE. Camera Deputaţilor arată că reprezentanţii mass-media au avut întotdeauna acces la evenimente organizate de grupul parlamentar al USR, cu îndeplinirea tuturor procedurilor interne, inclusiv în zilele în care nu se desfăşurau activităţi parlamentare la sediul Camerei, precizare făcută în contextul în care, vineri, jurnaliştii nu au fost lăsaţi să intre la o conferinţă organizată de parlamentari ai acestei formaţiuni.


Cu toate că cei doi parlamentari au venit la intrarea în Palatul Parlamentului pentru a facilita accesul presei, acesta nu a fost permis. În aceste condiţii, senatoarea Florina Presada şi deputatul Cornel Zainea şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această situaţie şi consideră că totul are o legătură cu întâlnirea dintre preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, şi George Maior, aflată la acea oră în desfăşurare.

„Am venit astăzi la Parlament, pentru că ne dorim să susţinem o conferinţă de presă, ne-am dorit să o susţinem în cadrul grupului parlamentar al USR despre priorităţile legislative ale Uniunii în noua sesiune parlamentară. Asistăm, din păcate, la un nou abuz al puterii, care conduce serviciile administrative ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, presa nu a fost lăsată să intre până la grupul parlamentar, invocându-se faptul că nu există activitate parlamentară în acest moment în cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Acest lucru nu este adevărat, în acest moment este în desfăşurare o şedinţă a Comisiei pentru controlul activităţii SRI şi în afară de asta faptul că noi avem o activitate la grupul parlamentar înseamnă că există activitate parlamentară”, a afirmat Florina Presadă, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, „de nenumărate ori PSD şi ALDE au avut conferinţe de presă în weekend la Parlament, iar presa a fost lăsată să intre”.

„Iată că asistăm la un abuz. Noi, parlamentari ai USR, am dorit să susţinem o conferinţă de presă, iar presa nu a fost lăsată să intre în clădirea Parlamentului. Şi vreau să precizez că sunt în faţa noastră reprezentanţi ai presei de la toate televiziunile de ştiri, staţii radio, agenţii de presă şi aşa mai departe. Ni s-a transmis în primul rând că presa nu poate să intre că nu sunt şedinţe de comisii sau de plen. Deci pentru PSD, ALDE şi secretariatele generale ale celor două Camere practic activitatea parlamentară înseamnă doar şedinţe de comisii şi de plen, or noi ştim că grupurile parlamentare au activitate dincolo de aceste şedinţe formale. Chiar dacă ar fi aşa, ştim că se află în desfăşurare şedinţa Comisiei pentru controlul activităţii SRI. Practic, cred că Secretariatul general al Camerei Deputaţilor nu a dorit ca presa să aibă acces la lucrările acestei comisii pentru controlul activităţii SRI”, a susţinut Florina Presadă.

Aceasta a menţionat că refuzul accesului presei la o conferinţă la un grup parlamentar nu este în regulamentul Camerei sau Senatului, ceea ce este „foarte grav”.