Delegaţia Permanentă a PNL decide azi dacă Andrei Chiliman va fi exclus din partid

Data publicării:
andrei chiliman primar pnl sector 1-Mediafax Foto-Adel Al-Haddad

În urmă cu câteva zile, liderul PNL, Crin Antonescu, a lăsat să se înţeleagă că excluderea lui Andrei Chiliman va fi pusă pe masa Delegaţiei Permanente

Dacă noi avem membri care participă public la organizarea unor alte forţe politice, în care PNL nu e parte, asta înseamnă să tolerăm un soi de promiscuitate. Să avem în acelaşi timp oameni în mai multe partide? Aşa ceva nu se poate într- o scoietate politică civilizată, după cum nu se acceptă bigamia, oficial”, a declarat Crin Antonescu la momentul respectiv.

La şedinţă participă şi Andrei Chiliman, care a lansat un nou atac la adresa preşedintelui PNL.

Am venit să apar liberalismul, să apăr PNL de Crin Antonescu. Nu am venit să mă apăr pe mine. Eu nu intru în logică asta bolşevică pe care încearcă Crin să o imprime în PNL. Am speranţa că vom reuşi să scoatem PNL din mocirla politicianistă, din obsesia pentru putere a unui singur om”, a susținut Andrei Chiliman. 

Săptămâna trecută au fost daţi afară 12 oameni

Exact pentru acelaşi motiv au fost excluşi din partid 12 oameni, printre care şi fostul lider al filialei Sectorului 1, Vlad Moisescu.

Am fost excluşi tâlhăreşte din PNL şi aceasta e cu atât mai grav cu cât Antonescu este prim-revizior al Constituţiei. I-aş sugera domnului Antonescu să renunţe la această funcţie importantă şi să continue să se joace de-a micul tiran în PNL. Într-un singur punct sunt de acord cu executacii. Am aderat la altă doctrină în 1990, când am intrat în PNL, doctrina liberalismului clasic, şi nu doctrina oportunismului politicianist al lui Antonescu”, a acuzat Vlad Moisescu.

Chiliman nu este singurul care ar putea fi exclus azi din PNL. În aceeaşi situaţie se află şi deputata Diana Tuşa. Acuzaţia adusă de conducerea partidului tuturor celor excluşi este înfiinţarea unei alte structuri politice, Iniţiativa România Liberală.

Conflictul dintre Crin Antonescu şi Andrei Chiliman a izbucnit în urmă cu doi ani, pentru ca în cele din urmă primarul Sectorului 1 să fie demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri