Sari la conținut

Demnitarii mai aşteaptă majorarea salariilor. Ordonanța va fi modificată săptămâna viitoare

Ordonanţa care prevede majorarea salariilor înalţilor demnitari începând din august va fi modificată la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

„Se amână cu o săptămână această decizie pentru că trebuie corectate anumite lucruri. Vrem o lege a salarizării care să introducă echitate în sistem. Atunci când se vor mări salariile bugetarilor va intra în discuţie şi majorarea salariilor demnitarilor”, a spus Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Iniţial, Victor Ponta promitea că va face modificarea încă din această săptămână.

Haideţi să o lămurim. Dl. Oprea, ca întotdeauna, a fost un om serios, a vorbit ceva, s-a ţinut de cuvânt, şi-a asumat responsabilitatea. Din păcate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu dl. Iohannis, care a fost de acord. Dl. Mihalache, celălalt președinte al României, am auzit ieri că nu e de acord. Decizia mea e foarte clară: mărim salariile la demnitari când le mărim la toţi funcţionarii”, a spus Victor Ponta imediat după întoarcerea în țară.

Premierul a fost contrazis chiar de locţiitorul său din perioada în care operaţia la genunchi l-a ţinut departe de Palatul Victoria. Gabriel Oprea a spus din nou că ordonanţa privind salariile demnitarilor a apărut în urma discuţiilor avute cu titularul postului.

Am spus un punct de vedere foarte clar, în care am arătat că nu este așa. Ne-am înțeles, am făcut exact ce am discutat, sunt un om serios”, a spus vicepremierul.

Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor a fost adoptată săptămâna trecută, în şedinţa de guvern condusă de Gabriel Oprea, la care a fost prezent, proaspăt revenit din Turcia, şi Victor Ponta.