Demnitarii mai aşteaptă majorarea salariilor. Ordonanța va fi modificată săptămâna viitoare

Data publicării:
ROVANA PLUMB facebook 2

Ordonanţa care prevede majorarea salariilor înalţilor demnitari începând din august va fi modificată la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare.

„Se amână cu o săptămână această decizie pentru că trebuie corectate anumite lucruri. Vrem o lege a salarizării care să introducă echitate în sistem. Atunci când se vor mări salariile bugetarilor va intra în discuţie şi majorarea salariilor demnitarilor”, a spus Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Iniţial, Victor Ponta promitea că va face modificarea încă din această săptămână.

Haideţi să o lămurim. Dl. Oprea, ca întotdeauna, a fost un om serios, a vorbit ceva, s-a ţinut de cuvânt, şi-a asumat responsabilitatea. Din păcate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu dl. Iohannis, care a fost de acord. Dl. Mihalache, celălalt președinte al României, am auzit ieri că nu e de acord. Decizia mea e foarte clară: mărim salariile la demnitari când le mărim la toţi funcţionarii”, a spus Victor Ponta imediat după întoarcerea în țară.

Premierul a fost contrazis chiar de locţiitorul său din perioada în care operaţia la genunchi l-a ţinut departe de Palatul Victoria. Gabriel Oprea a spus din nou că ordonanţa privind salariile demnitarilor a apărut în urma discuţiilor avute cu titularul postului.

Am spus un punct de vedere foarte clar, în care am arătat că nu este așa. Ne-am înțeles, am făcut exact ce am discutat, sunt un om serios”, a spus vicepremierul.

Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor a fost adoptată săptămâna trecută, în şedinţa de guvern condusă de Gabriel Oprea, la care a fost prezent, proaspăt revenit din Turcia, şi Victor Ponta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri