Deputat îmbogățit de un fost angajat

Data publicării:
sebastian ghita crop - mfax

Ciprian Ghioc, actualul director al Programului Operaţional Sectorial Mediu, a fost în perioada 2003-2008 directorul Asesoft Smart, una dintre firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiţă. Conform portalului de investigaţii Rise Project, din 2008, el a plecat din mediul privat şi a devenit consilier principal la corpul de control al Ministerului Mediului. În octombrie 2009, Ciprian Ghioc e numit vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Ajunge să conducă instituţia întrucât funcţia de preşedinte rămâne vacantă.

Numirea pe post e semnată de Emil Boc, premier la acea vreme. O lună mai târziu, instituţia anunţă o licitatie de 20 de milioane de euro pentru un program integrat de mediu. Trei firme participă la licitaţie: consorţiul Asesoft International, TeamNet Internaţional şi Star Storage - unde Ciprian Ghioc a fost unul dintre directori, asocierea Siveco România-Romair-Adasa Sistemas, iar a treia ofertă a venit de la Ness România. În momentul demarării licitaţiei, şefa lui Ciprian Ghioc era Elena Udrea, care era şi ministru-interimar la Mediu.

În noiembrie 2010, licitaţia e câştigată de consorţiul Asesoft International, TeamNet Internaţional şi Star Storage. În conturile consorţiului unde Ciprian Ghioc a fost bună vreme director intră 20 de milioane de euro. Licitaţia e contestată de celelalte firme, dar fără succes.

Sebastian Ghiţă, cel care a deţinut Asesoft până să devină deputat, nu a vrut să comenteze subiectul. Scandalul licitaţiei e dezbătut şi la actualul loc de muncă a lui Ciprian Ghioc.

Conform Rise Project, soţia lui Ciprian Ghioc este în prezent directoar în holdingul Asesoft International și <GRAFICĂ 4> beneficiară a unui împrumut privat de 30.000 de lei, acordat chiar de fondatorul corporației IT, omul de afaceri Sebastian Ghiță 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri